26 de novembre del 2014

A Dénia, recital d'escriptors d'Eivissa i La Marina



"Com una font, a voltes, la paraula diu els secrets del món", amb aquesta cita d'El poeta i el mar de Joan Vinyoli, la fundació Baleària convoca a qui hi vulga acudir a un encontre on nou autors eivissencs i cinc autors de la comarca de La Marina recitaran fragments d'obres pròpies.

Serà aquest dissabte, 29 de novembre,  a les 19 h.a La Casa de la Paraula, al Port de Dénia.

Els autors eivissencs seran Nora Albert, Toni Roca, Julio Herranz, Pau Sarradell, Mario Riera, Bartomeu Ribes, Carles Fabregat, Iolanda Bonet i Maria Teresa Ferrer.

Els escriptors de La Marina són Carles Mulet, Tono Fornés, Carles Vicent Ciscar,  Jovi Lozano-Seser i Elvira Cambrils.


Jovi Lozano-Seser ha publicat en Edicions del Bullent Efectes secundaris, un llibre de contes curts que va guanyar el Premi Soler i Estruch. En cadascun dels contes d’Efectes secundaris podem veure una denúncia de distints aspectes de la vida a la nostra societat. Vivim petites històries que poden dur-nos a una reflexió sobre les incoherències de l’ànima humana o simplement fer-nos gaudir amb un somriure cadascuna de les anècdotes i les correspondències que hi trobem al nostre voltant, a la realitat. Perquè, qui no coneix una dona que fa règim, algú que s’automedica o altres incapaços de desconnectar de les rutines en un context extraordinari?


 


Elvira Cambrils és una autora que va guanyant cada cop més força en el món de la literatura.
Fa uns anys va publicar en Edicions del Bullent El bes de l'aigua, una novel·la que compagina una història actual amb la resistència a la depredació urbanística, el temor per la pèrdua de la identitat cultural o la complexa relació entre amor i sexe com a rerefons amb una altra en la que les dones de la 2a República prenen el protagonisme, especialment la feminista Maria Cambrils.

I ara mateix està promocionant amb gran acceptació a tot arreu la seua darrera Tot el que tinc per ballar amb tu. A partir del mite de Dànae i Perseu, la novel·la recorre els camins que condueixen la protagonista de l'abisme a la renaixença, uns camins que l'allunyaran del que ha de fer, del deure, i tanmateix li obriran les portes per a la conquesta d'una vida feliç.

Serà un acte d'allò més agradable i recomanem vivament, que us feu amb aquestes lectures, són un magnífic regal ara que s'acosten festes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada