26 de novembre de 2014

A Picanya, Conta'm l'Horta i exposició d'Antoni Laveda


La primera activitat de la Setmana del 34é Premi Enric Valor serà el dijous 4 de desembre. Es tracta, com cada any de la inauguració de l'exposició a la Sala d'Exposicions que ens acompanyarà fins el mateix dia del lliurament, ja que el còctel se serveix allí.

L'exposició d'enguany, "Històries i imatges", és de l'il·lustrador Antoni Laveda i s'inaugura alhora que es presenta per primera vegada a Picanya el llibre Conta'm l'Horta, il·lustrat pel mateix autor i amb amb 5 rondalles ambientades a l’Horta de Juli Avinent, Carles Cano, Fèlix Sempere i Toni Torreño.

Les rondalles que s'hi troben són: El corb i la rabosa, Mira si he corregut terres!, Miquel i el pont del ButoniEl follet Posanoms i La gallina Tina i el pollet. 

Resumint, la inauguració de l'exposició i presentació de Conta'm l'Horta serà el dijous 4 de desembre a les 18h.

L'esposició, a més es podrà visitar del 4 al 12 de desembre de 2014 a la Sala d’Exposicions de Picanya (Pl. País Valencià, s/n) de 18.00h a 20.00h i diumenges i festius d'11.00h a 14.00h. A més del mateix dia del lliurament.

El nostre dibuixant ha il·lustrat magníficament cinc rondalles –creades també especialment per a l’ocasió per escriptors ben propers– ambientades en l’Horta, un paisatge i una cultura que caldria preservar sense excuses.
Antoni Laveda és un dels millors il·lustradors valencians, que atresora ja més de trenta anys d’ofici. Aquesta exposició reuneix mostres molt reeixides de les il·lustracions originals que acompanyaven llibres d’ara i de sempre per a totes les edats, composades al llarg de la seua carrera artística.
El dibuixant sap rescatar des de les paraules la màgia del conte, amb una gran mestria, tot transformant-les en quadres que, lluny d’aigualir la suggestió dels relats, fan volar encara més la imaginació del lector. Així, la seua línia i la seua taca policromada han donat vida a una gran quantitat de personatges tant de llibres d’autors moderns com de clàssics irrenunciables: Voltaire, Dumas, Shakespeare, Ramon Muntaner, Enric Valor...
Trobareu en aquesta retrospectiva alegre un gran dinamisme compositiu en cada làmina, el gust per la línia ben marcada i el domini de l’aquarel·la per a embolcallar els personatges en una atmosfera sempre captivadora. Les corbes de Laveda, que dibuixen arcs perfectes, combinades amb la recta vertiginosa del seu traç, van perfilant tothora els personatges en una figuració detallista de gran plasticitat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada