31 de març del 2016

Proposta didàctica de Paraules de Júlia


Júlia & Helena. Dues amigues, des de sempre i per sempre. Bojament enamorades (o no) del professor d'anglès. És estiu i la Júlia marxa als Estats Units, mentre que l'Helena ha de recuperar els suspensos. Però al setembre no es retroben, tot i les promeses que res no canviaria: la Júlia no vol saber res de l'Helena. Ni de ningú. Què va passar aquella nit de besos robats, just abans del viatge? Mentre no hi hagi respostes, quedaran les paraules. Paraules de Júlia.

Les novel·les juvenils tenen la comesa principal de fer passar una bona estona al lector. Però, com totes les lectures, també tenen molt de suc per treure i, en el cas de Paraules de Júlia, de Joan Bustos, són molts els temes que tracta: reflexions sobre de les llengües, els personatges literaris, l'abús, les relacions entre pares i fills, etc. Tot això en una època com l'adolescència, en la que tot canvia, fins i tot (sobretot) un mateix.

Així que Carles Alcoy ha fet una gran feina proposant multitud d'activitats didàctiques, al voltant d'aquesta novel·la. Per a que cadascú trie les que li semblen més engrescadores o més interessants.

Per saber més sobre el llibre: http://www.bullent.net/libro/3197-Paraules_de_JUlia

Proposta didàctica de Paraules de Júlia realitzada per Carles Alcoy: http://www.bullent.net/ficheros/libros/esplai60(1).pdf

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada