19 de setembre del 2018

Acte de lliurament del 20é premi Bernat Capó



El divendres 28 de setembre de 2018 a les 20:30h hores a Dénia (Marina Alta) es celebrarà el Lliurament del 20é Premi Bernat Capó de difusió de la cultura popular.

Després de 20 anys i amb la mort del periodista i escriptor Bernat Capó l'any passat, a l'acte hi haurà lloc per al seu record.

Tindrà lloc al Teatre Auditori del Centre Social de Dénia (c/ Calderón, 4). Enllaç a Google maps
L’acte serà conduït per la periodista Maria Josep Poquet.

Durant l'acte es farà pública l'obra guanyadora del premi i, en acabar, ho celebrarem amb un còctel.

L'any passat va guanyar el llibre «Contalles de iaios i iaies» de Jordi Raül Verdú, un recull de trenta rondalles arreplegades al llarg de cinc comarques (L’Alcoià, El Comtat, La Marina Alta, La Marina Baixa i El Vinalopó Mitjà) del meridional valencià. 

Les contalles arreplegades per Jordi Raül Verdú ens endinsen en tot un univers de personatges tan originals i majestuosos com estrafolaris i arquetípics. Personatges que viuen aventures o desventures alegres, tristes, meravelloses, costumistes, cruels; que se’n riuen dels límits de la crua i sovint extremadament dura realitat. Són les nostres històries primigènies contades en la llengua genuïna que ens humanitza i ens dignifica. Perquè on es pose una divertida, trista o bella rondalla narrada a la “vora de la llar”, “prop del foc” —o a la fresqueta d’una plàcida nit d’estiu—, i encetada amb l’encisador i màgic “Això era una volta”, que s’admiren les de potents rajos lluminosos i efectes sonors inversemblants.

Les entitats col·laboradores i organitzadores del premi i l'acte d'entrega són Edicions del Bullent, el Museu Valencià d'Etnologia, l'Ajuntament de Dénia i la Mancomunitat Cultural de la Marina Alta, que aporta l'actuació musical que amenitza la vetlada.

En el mateix acte gaudirem d'intervals musicals interpretats per Pasqual Salort.



Pasqual SALORT AGUILAR, Professor de Dolçaina i Director
(El Verger, 1977). Inicia els estudis musicals amb el clarinet a la Associació Musical El Verger i al conservatori Tenor Cortis de Dénia per continuar-los professionalment amb la flauta de bec i la dolçaina als Conservatoris José Iturbi de Valéncia i Grau de Gandia.
Amb la seua formació de jazz valencià Tramuntana, que en esta ocasió sota el suport del segell discogràfic Sedajazz Records, ha llançat amb molt d’èxit un dels millors discs de dolçaina del panorama musical valencià, «Tradikció». També forma part del grup Reversio, on experimenten sobre versions pop-rock instrumentals amb dolçaina i piano. Pasqual Salort ha rebut diversos premis en reconeixement a la seua tasca en la difusió de la cultura i música tradicional.
En aquest vídeo podeu escoltar Pasqual Salort interpretant Halleluya, de Leonard Cohen, adaptada per a dolçaina per ell mateix: https://youtu.be/KHKrlQ6nfkM


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada