21 de gener del 2019

La Fira de Sant Vicent, l'altre puntal festiu de Guadassuar.

Guadassuar celebra des d'avui i fins el 23 de gener (el cap de setmana ja han fet alguna cosa que qui no fa la vespra no fa la festa) la tradicional Fira de Sant Vicent: un dels seus dos puntals festius. Així ho replega Joan B.Boïls en el llibre Dos puntals festius de Guadassuar. La Fira de Sant Vicent i les Danses


Avui, dilluns 21 de gener, tindrà lloc  la tradicional i peculiar cavalcada de repartiment de la carn pels carrers de la població. La 'Repartició de la Carn', que segons recorda Ferran Barberà, regidor de Cultura i Festes, «té el seu origen en quan en la antiguitat i en temps d'escassetat es repartia carn entre els més necessitats perquè pogueren menjar una cosa calenta durant les festes. A dia de hui no es reparteix carn, es fa una cavalcada amb carrosses i es reparteix entre els assistents mistela i rotllets, commemorant aquells temps de solidaritat».

Després d'un parell de dies de descans Guadassuar es posa en marxa de nou per a celebrar la històrica i també tradicional Fira Agrícola.



El llibre Dos puntals festius de Guadassuar. La fira de sant Vicent i les Danses descriu aquestes manifestacions festives per a qui no les conega incidint en dos aspectes molt rellevants: l'antiguitat i arrelament d’ambdues, i l’aportació social que signifiquen.

A més, es presenten documents sobre elles, tant de caràcter històric com relacionats amb la producció artística –musical, literària, etc.– que han originat al llarg del temps.

Vos deixem les primeres pàgines del llibre: https://issuu.com/bullent/docs/festes_guadassuar

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada