25 de gener del 2019

A Agullent, 'Paraula i Passió' d'Albert Toldrà


Divendres 1 de febrer Albert Toldrà estarà a Agullent per parlar del seu llibre Paraula i passió. Sant Vicent Ferrer predicadorSerà a les 19h en la Biblioteca Municipal d'Agullent, dins de la programació de l'any Vicentí que es celebra a la població. Presentarà a l'autor Maria Herrero, Regidora de Cultura. 


Sant Vicent Ferrer, ara i ací, fa un lectura en primera persona del seu complex personatge històric i del seu mite, intensament manipulat per diferents interessos polítics, i ens conta com ell va ser, per damunt de tot, un predicador apassionat, el portador de la paraula. Una nova lectura, fresca i comprensible i sobretot racional, de la figura de sant Vicent.

Albert Toldrà i Vilardell, doctor en història, ha estudiat diferents aspectes de la cultura i la religiositat medievals; ha publicat, a banda de diversos articles, els llibres Aprés la mort. Un viatge amb sant Vicent al més enllà medieval (premi Octubre d’assaig, 2000), Un cafè amb Raixida (2004) / Un café con RachidaMestre Vicent ho diu per espantar. El més enllà medieval (2010), En nom de Déu. La inquisició i les seues víctimes al País Valencià (2011), Paraula i passió. Sant Vicent Ferrer, predicador (2015) Il·luses, santes, falsàries

Per saber-ne més, podeu llegir aquesta ressenya de la Revista Faristol

O fullejar les primeres pàgines: https://issuu.com/bullent/docs/paraula_passio_tast


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada