El premi Enric Valor en la 38 edició ha anat a parar a una novel·la de terror “Unes veus a l’altra part del mur”, escrita per Vicent Enric Belda.
El jurat també ha nomenat una obra finalista –fet que no es dóna tots els anys– degut a la gran qualitat de les obres presentades. Es tracta de "Ventalls de paper", de Lliris Picó, on Clara, una adolescent que lluita per refer-se d’un trastorn d’alimentació, i Carles, un dels seus companys de classe, fill adoptat de mare soltera, descobreixen la importància de la música, de la llengua, i el valor de l’amistat (i de l’amor) per a superar tota classe d’entrebancs. Amb les ciutats d’Alacant i València, i Muro del Comtat, com a espais literaris, i l’aposta pel mestissatge cultural com a rerefons, l’autora torna a tractar les relacions familiars, l’assetjament escolar i els problemes que han d’enfrontar els adolescents d’avui dia, amb una prosa intimista i elegant. Lliris Picó ja va guanyar el premi Enric Valor fa quatre anys amb "Moisés, estigues quiet", una obra que amb tres edicions ha rebut una gran acollida per part dels lectors.
El veredicte del 38é Premi Enric Valor s’ha donat a conèixer el divendres 11 de gener de 2019. El premi, que convoquen l'Ajuntament de Picanya i Edicions del Bullent, està dotat amb 6.000 euros, la publicació de l’obra i un gravat del reconegut artista valencià Rafael Armengol fet expressament per al premi.
L’any passat va guanyar l’obra “La revolta d’Adam”, de Lourdes Boïgues, una història de ciència ficció que té lloc a una pacífica colònia terrícola situada a anys llum de distància i que està a punt de veure canviar el seu destí.
S’han presentat 32 obres, de les quals el jurat n’ha destacat la gran qualitat. El jurat, format per Carles Fenollosa, Vicent Gil, Lourdes Boïgues, Pilar Puchades i Núria Sendra ha premiat per unanimitat “Unes veus a l’altra part del mur” per la gran capacitat de crear i resoldre expectatives i enigmes al voltant de la línia narrativa central i mantindre la tensió en una obra de terror. Igualment destaca la bona construcció del perfil psicològic de la protagonista.
Vicent Enric Belda (Agullent, 1962) és un autor de narrativa infantil i juvenil amb una llarga i reconeguda trajectòria literària: Premi Samaruc Juvenil amb “L’estirp de l’horror”; Premi Vicent Silvestre de Narrativa Infantil en dues ocasions, amb “El secret de Meritxell” (també Premi Samaruc Infantil) i amb “La llegenda de l’amulet de jade” (destacada en la llista White Ravens de les millors obres infantils i juvenils del món, que confecciona la Biblioteca de Munich); Premi Bancaixa de Narrativa Juvenil amb “Les ombres del bosc” i finalista del Premi de Narrativa Juvenil Ciutat de Torrent amb l’obra “Paris Blonde”. Autor també de la novel·la de ciència ficció “Història de Sam. Deus ex machina”, ha obtingut altres guardons en narrativa curta per a adults com el Premi Tinet o el Premi de Narrativa Felipe Ramis. Amb “Unes veus a l’altra part del mur”, 38é Premi Enric Valor de narrativa juvenil, culmina de manera brillant la seua immersió en la literatura fantàstica.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada