Sinopsi: L’interés de la protagonista de la novel•la per l’escriptora valenciana Maria Cambrils, defensora dels drets de les dones al primer terç del segle XX, constitueix el punt de partida d’una recerca que l’ajudarà a endinsar-se en la maduresa encarant les inseguretats personals en un món a la deriva. La resistència a la depredació urbanística del territori, el temor per la pèrdua de la identitat cultural, la complexa relació entre amor i sexe, la qüestió feminista i la literatura acompanyen la protagonista en el recorregut pels esdeveniments històrics d’un poble de la Marina Alta durant la Segona República. La riquesa humana dels personatges, rescatats de l’oblit, com el metge Guitart, Maria Cambrils, el ti Fernando Sena, Antonio Abad o Pepa Pons, construeix un calidoscopi de les inquietuds socials i polítiques d’una època marcada per la il•lusió a pesar de les adversitats.
Una de les protagonistes de la part històrica de la novel·la, Maria Cambrils, va viure quasi tota la seua vida al Cabanyal. L’autora posa l’accent en el paper de les dones anònimes tant a la segona República com a l’actualitat. Tot i que Maria Cambrils va escriure un llibre Feminismo socialista, es creia fins fa pocs anys que no existia realment i que només era un pseudònim del seu marit.
Elvira Cambrils (Pego, 1955), professora de filosofia, s’inicia en l’escriptura creativa amb relats breus per al programa Graffiti de Ràdio Lliure (1985-88). Segueix amb els escrits de divulgació filosòfica, cròniques de viatge i contes del programa Estirant el fil de Ràdio Municipal de Pego (2003-2006). L’any 2006, el llibre de relats Mira’m, Amor (2007) guanya el premi de narrativa Blai Bellver de Xàtiva.
Enllaç a la fitxa del llibre
Clica aquí i fes-ne un tast
Per comprar el llibre
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada