30 d’abril del 2010

Raons per llegir en valencià

De vegades necessitem que ens recorden coses aparentment òbvies. Unes vegades més que unes altres. Per exemple, aquesta campanya, que no és nova, però sí bonica, que ens recorda 10 raons per llegir en la nostra llengua. Així som.

Hem trobat els vídeos al youtube de l'AEPV, diu: 10 raons per a llegir en valencià. Campanya audiovisual de foment de la lectura en valencià de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua amb la col·laboració de l'Associació d'Editors del País Valencià i Escola Valenciana. Intervenen Francisco Tomás, rector de la Univ. de València, Ferran Torrent, Rosanna Pastor, Joan Molina, Jorge Martínez Aspar, Francisco, Albelda, Albiol, Dariana i xiquets... .

Ens agradaria que se n'haguera fet més publicitat, alguns vídeos ja han caducat. Però el missatge segueix tenint vigència i importància.

Vegem i sentim a Rosanna Pastor -que sempre és un plaer- llegir un fragment del llibre Jordi i el tresor de les vint perles, de Lluís Miret i recordar-nos que "Llegim en valencià perquè somniem en valencià". Com la flor a la punta del fusell, té alguna cosa de subversiu. Això explica que no l'hagem vista per tot arreu, no?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada