11 de novembre del 2011

L'ús de l'energia nuclear (Homo sapiens?), de Vicent Martínez Sancho





 L'energia nuclear no és una alternativa energética neta, com ens volen fer creure. La majoria de la gent ho intuïm quan apareix a les notícies un fenòmen com l'accident del Japó, del que encara en sabem poc. Però en aquest llibre ens ho explica Vicent Martínez Sancho des del més profund coneixement. És un tema de vital importància, l'hem de tractar i conéixer, perquè en depèn el futur de la vida al planeta tal i com la coneixem.  

Ací un fragment de la justificació de Vicent Martínez Sancho:



 “Malgrat la infimitat espacial de La Terra, o precisament per ella, perquè és l’única que tenim, perquè és l’únic lloc on som conscients de la nostra pròpia existència, perquè és l’únic lloc de l’Univers on unes vegades gaudim i unes altres patim pels nostres pares, pels nostres fills, pels nostres néts, pels nostres amics i, sobretot, perquè també és l’únic lloc de l’Univers on podrem fruir de la meravellosa Natura en què vivim, sovint maltractada pels depredadors humans, jo no estic disposat a callar-me. I des de l’autoritat moral que puga tindre, com a individu de la meua pròpia espècie, proteste per la insensatesa i estupidesa d’aquells altres espècimens d’homo sapiens, depredadors que estan destruint el nostre món, que confonen la civilització amb la malversació energètica, que malden diàriament per substituir la intel·ligència moral per l’ostentació econòmica, que manipulen informacions, distorsionen la realitat i introdueixen regles civils amorals amb l’únic propòsit d’aconseguir el seu poder, un poder que condueix a la nostra ruïna, que, molt al seu pesar, és també la seua: la desaparició dels éssers vivents. Aquestes persones són també homo sapiens? Millor, homo stultus.

Durant més de 40 anys, el professor Vicent Martínez Sancho ha exercit la docència a la Facultat de Física de la Universitat de València. Adscrit al Departament de Física Teòrica, a més de publicacions especialitzades en el camp de la Física Nuclear, és l’autor de l’obra en dos volums: Fonaments de Física (Enciclopèdia Catalana, 1991), on al llarg de prop de 1300 pàgines exposa les matèries troncals que configuren la llicenciatura en Ciències Físiques. Mecànica, Ones i Electromagnetisme Clàssics, és el contingut del volum I, i Termologia, Teoria Cinètica, Teoria de la Relativitat, Física Atòmica i Física Nuclear, el del volum II. També és autor de dos assaigs no convencionals sobre Teoria de la Relativitat: Algunes consideracions sobre els procediments de mesura dels intervals espacials i temporals (Universitat de València, 1982) al camp de la Relativitat Especial, i Sobre el significat de la Relativitat (PUV, 2004) al de la Teoria de la Gravitació d’Einstein.

Vicent Martínez Sancho està disposat a anar allà on s'hagen llegit el llibre i el vulguen escoltar per escampar i aclarir aquest missatge. de moment, ha vingut a la Tele de Bullent:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada