4 de novembre de 2011

A Ontinyent, Albert Toldrà parla de la inquisició


A ONTINYENT:

Data: Divendres, 11 de novembre de 2011
Hora: 20:00 hores
Lloc: Casal Jaume I de la Vall d'Albaida (Parc Mestre Ferrero, 19-20)

Presenta l’acte Josep Ferre, historiador de l'art.

Dona, dimoni i sexe a l’edat mitjana. Víctimes de la inquisició al País Valencià. Per Albert Toldrà

Albert toldrà acaba de publicar els llibres En nom de Déu. La inquisició i les seues víctimes al País Valencià i Asmodeu, Dona, dimoni i sexe a l’edat mitjana, que tracten el tema.

L'edat mitjana, dominada pel pensament religiós, estableix un vincle perdurable entre la feminitat i el mal, vincle que passa pel sexe. Però no són les dones les úniques víctimes d’aquesta visió del món; jueus, moriscs, heretges, bruixes, homosexuals i un llarg etcètera formen part de les víctimes de la Inquisió al nostre País i en particular del Tribunal de València.

Albert Toldrà i Vilardell, doctor en història, ha estudiat diferents aspectes de la cultura i la religiositat medievals; ha publicat, a banda de diversos articles, els llibres Aprés la mort. Un viatge amb sant Vicent al més enllà medieval (premi Octubre d’assaig, 3i4, 2000), Un cafè amb Raixida (Edicions del Bullent, 2004), i Mestre Vicent ho diu per espantar. El més enllà medieval (Afers, 2010).

Ací podeu llegir un fragment del llibre En nom de Déu. La inquisició i les seues víctimes al País ValenciàCap comentari:

Publica un comentari a l'entrada