15 de desembre del 2011

Petjades... La nostra Història explicada als joves


Presentació de la col·lecció Petjades, claus històriques

A VALÈNCIA

Data: Dilluns, 19 de desembre de 2011
Lloc: Saló de Graus, Facultat de Geografia i Història de València (Av. Blasco Ibáñez, 28, València)
Hora: 19:00 hores

Amb l'assistència d'Encarna Garcia Monerris (vicedegana de cultura de la Facultat d'Història), Antoni Furió (professor i catedràtic d'Història Medieval de la UV-EG), Josep Villarroya (director de la Col·lecció Petjades), Albert Toldrà (autor de En nom de Déu), Aureli Silvestre (autor de Del carreró a la ciutat), Irene Ferrer (autora de Nissaga d'obrers).

Del carreró a la ciutat, d'Aureli Silvestre
És l’ultima setmana d’estiu i Maria espera impacient l’arribada de Júlia, una antiga amiga de l’escola, per passar juntes els últims dies abans de la tornada a d’institut. Cap d’elles no saben que aquesta serà una setmana ben especial per elles. Una aventura que canviarà per sempre la seua manera de vore i entendre la ciutat de València. Del Carreró a la ciutat és un llibre especial. Un llibre que ens conta una història que passa a València, però també ens parla de la pròpia història d’aquesta ciutat des de la seua fundació. Una manera diferent d’aprendre i que ens ensenya, al cap i a la fi, la lliçó més important de totes: que si ens ho proposem de valent, podem revertir les injustícies.

En nom de Déu, d'Albert Toldrà
Aquest llibre conta la història de la Inquisició, i en particular l’actuació del tribunal de València, la seua organització i funcionament, i la seua persecució de les minories: jueus, moriscs, heretges, bruixes, homosexuals i un llarg etcètera. Explicat al jovent de forma senzilla i sense embuts, una tria de textos inèdits ens permet d’acostar-nos a les fonts històriques originals i reflexionar sobre què va significar tot plegat en la nostra història.

Nissaga d'obrers, d'Irene Ferrer & Àngela Pitarch
Nissaga d’obrers és la història d’una família de treballadors que viu en primera persona el procés d’industrialització a Catalunya i el País Valencià. El Joan Bonet comença l’aventura a Barcelona el 1848 i engega una nissaga que acabarà el 1900, tres generacions més tard. La forta personalitat dels personatges i les contradiccions de l’època llancen els protagonistes a viure situacions úniques que expliquen el lector el context social dels homes i dones de la classe obrera catalana.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada