20 de desembre del 2011

Petjades a la Facultat de Geografia i Història de València


Ahir es presentà la col·lecció Petjades. Claus Històriques a la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de València.

En la fotografia que encapçala aquesta entrada podem veure Antoni Furió (professor i catedràtic d'Història Medieval de la UV-EG), Encarna Garcia Monerris (vicedegana de cultura de la Facultat d'Història), Josep Villarroya (director de la Col·lecció Petjades), Albert Toldrà (autor de En nom de Déu) i Aureli Silvestre (autor de Del carreró a la ciutat). Irene Ferrer i Àngela Pitarch (autores de Nissaga d'obrers) són a la pantalla de video.

Prèviament, Joako Estellés, estudiant del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans va fer una petita introducció a l'acte.

Encarna Garcia Monerris es mostrà contenta en al seua intervenció de que un acte d'aquest tipus tinguera lloc a la Facultat. La intervenció d'Antoni Furió fou exhaustiva i parlà dels antecedents ja desapareguts de col·leccions de difusió de la nostra història a un nivell bàsic, de la necessitat que cada generació explique la història a la seua manera i feu un interessant recorregut pels tres llibres publicats i els seus autors.

Acte seguit, Josep Villarroya parlà de la col·lecció com a projecte, dels títols en preparació i convidà a participar a escriptors, lectos i curiosos de la història, cadascú en el seu paper.

Després intervingueren els autors i es passà un video de les autores, video que també podem veure més avall.

Parlaren, també de la vessant didàctica de la col·lecció. Enllacem ací les dues propostes didàctiques o itineraris didàctics que ja ehm penjat a les fitxes dels llibres de la web de Bullent:

Didàctica Del carreró a la ciutat:  En PDF (722Kb), de Pau Tobar
Proposta didàctica Nissaga d'obrers:  En PDF (504Kb), d'Irene Ferrer i Àngela Pitarch

Podem trobar algunes fotos de l'acte a facebook:  https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10150564044177489.431328.111412812488&type=1





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada