1 de febrer del 2012

A Gandia, L'Ús de l'energia nuclear


A Gandia, al Casal Jaume I Safor-Valldigna, podrem parlar sobre l'energia nuclear i els seus perills amb motiu de la presentació del llibre L'ús de l'energia nuclear. Homo sapiens?, de Vicent Martínez Sancho.

A GANDIA:

Data: Dissabte, 4 de febrer de 2012
Lloc: Casal Jaume I La Safor - Valldigna (c/ Dona Teresa, 2)
Hora: 18:30 hores

Intervindran en aquest acte: Facundo Ballester Pallarès, Catedràtic de Física Atòmica, Molecular i Nuclear de la Universitat de València, Núria Sendra Marco, editora d’Edicions del Bullent, i Vicent Martínez Sancho, autor del llibre. Presenta Hèctor Montaner Peiró, llicenciat en Química

Durant més de 40 anys, el professor Vicent Martínez Sancho ha exercit la docència a la Facultat de Física de la Universitat de València. Adscrit al Departament de Física Teòrica, a més de publicacions en el camp de la Física Nuclear, és l'autor de l'obra Fonaments de Física (Enciclopèdia Catalana, 1991). També és autor de dos assaigs sobre Teoria de la Relativitat: Algunes consideracions sobre els procediments de mesura dels intervals espacials i temporals (Universitat de València, 1982) i Sobre el significat de la Relativitat (PUV, 2004).

«[…] des de l’autoritat moral que puga tindre, com a individu de la meua pròpia espècie, proteste per la insensatesa i estupidesa d’aquells altres espècimens d’Homo sapiens, depredadors que estan destruint el nostre món, que confonen la civilització amb la malversació energètica, que malden diàriament per substituir la intel·ligència moral per l’ostentació econòmica, que manipulen informacions, distorsionen la realitat i introdueixen regles civils amorals amb l’únic propòsit d’aconseguir el seu poder, un poder que condueix a la nostra ruïna, que, a pesar seu, també és la seua: la desaparició dels éssers vivents». Vicent Martínez Sancho.

2 comentaris:

  1. Molt bé, Núria, valenta, sempre treballant.
    D.

    ResponElimina
  2. Com en el teu cas, Dolors, se'ns ajunta l'obligació i la devoció. Sentim que el que fem és important.
    Una abraçada.

    ResponElimina