30 de gener del 2012

Un gos de pel·lícula, de Teresa Broseta


Un gos de pel·lícula, de Teresa Broseta i dibuixos d'Alexis Barrio

Des que Belladona desaparegué volant en la seua granera, fa molts i molts anys, la masia ha estat sempre deshabitada. O això és el que es pensaven tots fins que Nika i Àlex, ajudats per un peculiar regal d’aniversari, fan un inquietant descobriment... Serà l’inseparable gos de Nika qui ens conte l’horripilant aventura que viuen els dos amics. I és que Alf és un gos de pel·lícula!

Aquesta obra ha guanyat el 21é Premi Carmesina de literatura infantil.

Teresa Broseta. Nascuda a València l’any 1963, és llicenciada en Ciències de l’Educació per la Universitat de València i en Filologia Hispànica per la UNED. Actualment treballa en l’Administració. Començà a publicar l’any 2001, arran de rebre el Premi Carmesina 2001 per La botiga del Carme, editat per Bullent. Des d’aleshores, ha publicat una vintena d’obres i ha obtingut nombrosos premis com ara el Vicent Silvestre, el Luna de Aire o el Ciutat de Benicàssim. Encara que conrea especialment la narrativa infantil, ha publicat també poesia, teatre infantil i narrativa d’adults. En Edicions del Bullent ha publicat, a més de La botiga del Carme, Berenars amb Cleopatra i On s’amaga la son? / ¿Dónde se esconde el sueño?
 
Alexis Barrio ha fet les il·lustracions i el podem trobar al seu blog http://blogusnimbostratus.blogspot.com/ al portafoli online ( http://www.coroflot.com/lexis_b/portfolio ) i en fòrums com Ilustrando ( http://www.ilustrando.com/phpBB3/viewtopic.php?f=25&t=6870&start=45 ) i ArtBox ( http://www.artboxforum.com/artbox4/viewtopic.php?f=11&t=121&start=300 ).

 
També hi ha una proposta didàctica sobre el llibre elaborada per Isabel Fuertes. Es pot descarregar ací:  En PDF (1,08 Mb), d'Isabel Fuertes
 
A Escriptors valencians Tv podem veure a Teresa Broseta parlant del llibre:
 
Podem llegir el primer capítol:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada