12 de gener del 2012

A València, "L'ús de l'energia nuclear. Homo sapiens?"


A València,  l'Octubre Centre de Cultura Contemporània, el dijous 19 de gener podrem parlar sobre l'energia nuclear i els seus perills amb motiu de la presentació del llibre L'ús de l'energia nuclear. Homo sapiens?, de Vicent Martínez Sancho.

Data: Dijous, 19 de gener de 2012  
Hora: 19:00 h.   
Lloc: Octubre Centre de Cultura Contemporània (C/ Sant Ferran, 12 de València)

Intervindran en aquest acte: Núria Sendra Marco, editora d’Edicions del Bullent, Facundo Ballester Pallarès, Catedràtic de Física Atòmica, Molecular i Nuclear de la Universitat de València i Vicent Martínez Sancho, autor del llibre.

Durant més de 40 anys, el professor Vicent Martínez Sancho ha exercit la docència a la Facultat de Física de la Universitat de València. Adscrit al Departament de Física Teòrica, a més de publicacions en el camp de la Física Nuclear, és l'autor de l'obra Fonaments de Física (Enciclopèdia Catalana, 1991). També és autor de dos assaigs sobre Teoria de la Relativitat: Algunes consideracions sobre els procediments de mesura dels intervals espacials i temporals (Universitat de València, 1982) i Sobre el significat de la Relativitat (PUV, 2004).

«[…] des de l’autoritat moral que puga tindre, com a individu de la meua pròpia espècie, proteste per la insensatesa i estupidesa d’aquells altres espècimens d’Homo sapiens, depredadors que estan destruint el nostre món, que confonen la civilització amb la malversació energètica, que malden diàriament per substituir la intel·ligència moral per l’ostentació econòmica, que manipulen informacions, distorsionen la realitat i introdueixen regles civils amorals amb l’únic propòsit d’aconseguir el seu poder, un poder que condueix a la nostra ruïna, que, a pesar seu, també és la seua: la desaparició dels éssers vivents». Vicent Martínez Sancho.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada