11 de gener de 2012

A València, presentació de L'ús de l'energia nuclear, de Vicent Martínez Sancho


El pròxim dijous, 19 de gener, tenim una cita a València, on presentem el llibre L'ús de l'energia nuclear. Homo sapiens?, de Vicent Martínez Sancho.

Data: Dijous, 19 de gener de 2012

Lloc: Octubre. Centre de Cultura Contemporània
Hora: 19:00 hores
Intervindran en aquest acte: Núria Sendra, editora d’Edicions del Bullent, Facundo Ballester Pallarès, Catedràtic de Física Atòmica, Molecular i Nuclear de la Universitat de València i Vicent Martínez Sancho, autor del llibre.

«[…] des de l’autoritat moral que puga tindre, com a individu de la meua pròpia espècie, proteste per la insensatesa i estupidesa d’aquells altres espècimens d’Homo sapiens, depredadors que estan destruint el nostre món, que confonen la civilització amb la malversació energètica, que malden diàriament per substituir la intel·ligència moral per l’ostentació econòmica, que manipulen informacions, distorsionen la realitat i introdueixen regles civils amorals amb l’únic propòsit d’aconseguir el seu poder, un poder que condueix a la nostra ruïna, que, a pesar seu, també és la seua: la desaparició dels éssers vivents».
Aquestes són les paraules del professor Vicent Martínez Sancho, que durant més de 40 anys, ha exercit la docència a la Facultat de Física de la Universitat de València. Adscrit al Departament de Física Teòrica, a més de publicacions en el camp de la Física Nuclear, és l'autor de l'obra Fonaments de Física (Enciclopèdia Catalana, 1991). També és autor de dos assaigs sobre Teoria de la Relativitat: Algunes consideracions sobre els procediments de mesura dels intervals espacials i temporals (Universitat de València, 1982) i Sobre el significat de la Relativitat (PUV, 2004).


En el següent video, podem vore al mateix autor, fent-nos una introducció al llibre i a l'energia nuclear:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada