23 de gener del 2012

A Tavernes de Valldigna, Humors agres, de Sico Fons.


El divendres 27 de gener mesclarem música i literatura Tavernes de Valldigna. A Humors agres, els contes de Sico Fons no són precisament optimistes però ens ajuden a veure amb ironia el nostre voltant.


Data: Divendres, 27 de gener de 2012
Lloc: Casa de Cultura de Tavernes de la Valldigna, Spain (Passeig de Lepant s/n)
Hora: 20:00 hores


La presentació comptarà amb la presència de l'autor, de Núria Sendra (Edicions del Bullent) i anirà a càrrec de Rosa Magraner, professora de l'Institut Jaume II de Tavernes.

També hi haurà actuació musical del quartet de saxofons So de Sax, format per:

Saxo Soprano: Josep Castelló Juan
Saxo Alt: Fran Grau Picot
Saxo Tenor: David Felis Alberola
Saxo Bariton: Miguel Clar Escrivà

Encara que poden haver canvis, han preparat les següents peces:

   The Entertainer (rag time) de la pel·licula el golpe..................Scott Joplin
   When the Saints go Marching in.............................................Tradicional
   Vals no 2 (suite de jazz)...................................................D.Shostakovitx
   Libertango............................................................................A. Piazzolla
   Two Guitars...........................................................................Tradicional
   Summertime........................................................................G. Gershwin

Humors agres: Com deia Jacinto Benavente “La ironia és una tristesa que no pot plorar i somriu”. I això és el que trobem en aquests relats. Tant és que s’hi relate el desig de no fer-se vell ni morir, com qui s’enamora perdudament d’un home molt especial, la ironia és omnipresent i com mig amagada darrere de cada frase, cada situació, cada personatge. Moltes vegades és l’escut o el recer que fa servir la ment humana per a protegir-se de l’absurd, el dolor o la dissort de la vida quotidiana. Tot això és, el que es pot trobar en aquest recull de relats que va guanyar el Premi Soler i Estruch de narrativa curta.

Sico Fons és el nom literari de Francesc Antoni Asensio Fons (Tavernes de la Valldigna, 1963). Ha exercit múltiples oficis, com ara muntador de mobles, collidor de taronja o apicultor –activitat que encara practica, per herència familiar-. Té publicats diversos llibres, entre els quals destaquem L’udol de la sirena (2001), Els crits de la follia (2004), Infants adormits (2005), Parelles imperfectes (2006)., El desfici dels herois (2008) o Un estiu a l'infern (2010). I ha guanyat, entre altres el III Premi Literari de Constantí de Tarragona, el VII Certamen de Cuentos “al margen” i el Premi Nacional de Microrelats “El Basar”

També ha col·laborat  en premsa a Turia, el Diari Levante, el Temps, l’Avui o L’Avanç i és col·laborador habitual a La Veu de la Valldigna, Quinzedies de la Safor i Gandia Express.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada