12 de novembre del 2012

La cultura mou l'economia


De vegades sembla que la cultura i l'economia estiguen renyides. Però no, la cultura pot enriquir qualsevol negoci i dotar-lo de més valor afegit, donar-li més valor a través de la màgia de la literatura, la música, el cinema...
Per exemple, un poble pot tindre un paisatge d'allò més bonic amb una basseta d'aigües cristal·lines i ser el focus d'atracció d'alguna gent per aquell paisatge tan cuidat. Si, a més aquella basseta és la que acull l'apraició de l'Encantada cada cent anys indubtablement aquell paratge guanya molt.

I de vegades aquell llibre que llegires està en l'origen de la magnífica idea per crear una nova empresa.

Ens hem assabentat de dos casos en els que ha estat així, dos exemples acabats de néixer molt relacionats, concretament, amb llibres que hem publicat a Bullent. Això ens ompli de satisfacció i per això us els donem a conéixer:

Per una banda hem sabut de l'aparició de Diània.tv, la televisió online de les comarques centrals. Es defineixen com una "empresa de l’Alcoià que pretén ser un recull de la cultura, la gent, els espectacles i les festes de les localitats de les comarques centrals mitjançant la xarxa i els medis audiovisuals". I citen un fragment del llibre Meravelles de Diània, de Joan Pellicer, que els ha inspirat:

"Que la Terra òmpliga d’un oratjol feliç les veles de la nau de les vostres vides i us procure una venturosa i fruitosa navegació per la verda mar de les Mil i Una Meravelles de Diània"


Així que hi podreu trobar vídeos ben interessants i propers, vegeu aquest d'Ovidi Montllor: http://www.diania.tv/general/ovidi-montllor-a-castalla

I per una altra banda, com ells mateixos diuen: "Amagada al poble de Penàguila hi ha una casa que dins de les seues façanes guarda cinc rondalles". És la Casa Rural Valor.

Hi podem trobar cinc habitacions de rondalla, al web es veuen les fotos. Com serà la biblioteca? Esperem que no hi falte l'obra en la qual s'inspira, les Rondalles valencianes, d'Enric Valor. No tardarem a comprovar-ho, que ens han dit que pròximament s'inaugurarà.


2 comentaris:

  1. Moltes gràcies per les vostres paraules, ens carreguen d'energia per continuar amb el nostre projecte de la casa rural. A la nostra biblioteca tenim les rondalles d'Enric Valor, no poden faltar.

    ResponElimina
  2. Gràcies a vosaltres, per donar una nova dimensió a les Rondalles. El magnífic paisatge unit amb la màgia de les històries populars fan una mescla ben abellidora, tant de bo puguem fer-hi una estada prompte!

    ResponElimina