2 de desembre del 2014

Premi del col·lectiu Soler i Estruch


Les institucions estan per representar als ciutadans i impulsar aquelles accions que beneficien el conjunt de la societat. Tanmateix, tots sabem que molt a sovint no és així.

De vegades, les institucions fan prevaldre activitats que afavoreixen els que les gestionen o els que se saben relacionar bé amb aquestes persones. Les persones que tenen encomanada la funció de gestionar les institucions, de vegades prenen decisions difícils d'entendre si no se saben les manies o preferències del responsable de dur-les a terme. Així naixen moltes injustícies.

Una d'elles en la que aquesta editorial es va veure implicada va ser el Premi Soler i Estruch. Un mal dia, algú que podia fer-ho va decidir que Eduard Soler i Estruch no li era una persona grata i que canviaria el nom d'aquests premis de narrativa curta pels de Villanueva de Castellón, tot i que comptaren amb anys d'història. Ho feren, però no exempts de baixes. El jurat sencer dimití i, tot i que trobaren qui els substituís, va nàixer un moviment al poble que restablia la decència segrestada en aquella acció. És el col·lectiu Soler i Estruch.

Des de la societat civil -necessàriament al marge de l'ajuntament-, han convocat un premi. No té dotació econòmica, però el premi és més valuós: el relat guanyador formarà part d'un llibre que aquest grup d'escriptors i escriptores estan elaborant, un llibre nascut de la dignitat dels que es revolten enfront l'arbitrarietat.

Podeu llegir les bases a la imatge que encapçala aquest apunt. Bàsicament consisteixen en fer un relat de, com a màxim, 12 pàgines a doble espai relacionat d'alguna forma amb Castelló de la Ribera i enviar-lo per correu electrònic a 25dabril1707 (@) gmail.com.

És un premi honorífic i honorable, us convoquem a participar-hi.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada