12 de desembre del 2015

Joan Bustos guanya el 35é Premi Enric Valor amb Paraules de Júlia.



A Paraules de Júlia, un motiu misteriós fa que la millor amiga de l’Helena, la carismàtica Júlia, es tanque en ella mateixa i desaparega de la vida de l’amiga i de tot arreu... Què ha passat? Res no és el que sembla.

Dissabte 12 de desembre de 2015 s’ha lliurat el 35é Premi Enric Valor de narrativa juvenil. El premi, que convoquen l'Ajuntament de Picanya i Edicions del Bullent, està dotat amb 6.000 euros, la publicació de l’obra i un gravat del reconegut artista valencià Rafael Armengol.

L’acte ha començat a les 20'30 hores, al Centre Cultural de Picanya (Pl. País Valencià, 9).

L’any passat va guanyar l’obra Moisés, estigues quiet, de Lliris Picó, una obra sobre un jove amb TDAH, que encara l’acceptació de les diferències i els problemes actuals dels adolescents.

S’han presentat 28 obres, de les quals el jurat també ha destacat L’estranya que habita els meus somnis, de Lourdes Boïgues, pel tractament de les relacions interpersonals i l’enigma dels somnis de la protagonista.

Finalment, el jurat ha decidit, per la subtilesa a l’hora de tractar un tema tabú, pel tremp literari i la fluïdesa amb què transcorre la història, com també per la profunditat dels personatges, atorgar, per unanimitat, el guardó a l’obra titulada Paraules de Júlia.

Un cop oberta la plica, l’autor és Joan Bustos.

Paraules de Júlia, ens conta la història de l’Helena, crítica però insegura, emparada sota la figura d’una amiga plena de carisma, la Júlia. Tot es trunca quan a l’inici de l’estiu, malgrat la promesa que res no canviaria, la Júlia marxa als Estats Units, després d’una nit plena d’interrogants. El retorn s’acomplirà, però les dues amigues de l’ànima no es veuran mai més. Per això a l’Helena només li quedaran les paraules de la Júlia. I amb el que aquesta deia, intentar formular les preguntes adequades per acabar de comprendre.

Joan Bustos (Mataró, 1965) és filòleg de formació i professor de Secundària. Viu a Barcelona. Ha publicat una dotzena de llibres de text i ha impartit cursos de formació del professorat en diverses Escoles d’Estiu. D’uns anys cap aquesta banda fa de crític de literatura infantil i juvenil. Ha publicat diversos contes i dues novel·les: Música amagada (Barcanova, 2011) i Pa sucat amb somnis (Animallibres, 2015), sempre dins l’àmbit per a nens i adolescents.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada