14 de juliol del 2017

Reedició d'El gegant Mitjafava, d'Empar Ferrer


El gegant Mitjafava es fa cada vegada més gran. La segona edició fa setmanes que es passeja pel món. Ara que persones de tot el món visiten El Poble Nou de Benitatxell, l'autora d'El gegant Mitjafava, Empar Ferrer, els posa a l'abast un motiu més per valorar els ja de per si impressionants paisatges. Les pesqueres, no són només pesqueres sinó el lloc on es veié per darrera vegada al pare del protagonista abans de desaparèixer en aquells temps foscs. I en girar cada cantó poden esperar que els aparega la Fada Faveta disposada a ajudar a passar les dificultats de la vida amb una mica de màgia.

El gegant Mitjafava desfà tòpics i ens transporta a una geografia trencada de penya-segats i acaronada per bancals de ceps que identifiquem al primer colp d’ull amb la Marina i el Poble Nou de Benitatxell. L’autora, la periodista i escriptora Empar Ferrer, trena un relat màgic i realista, senzill i alhora complex. El conte serpeja per dreceres de penya-segats. Per a xiquets i majors, una història d’arrels i futur.

De tan menut, tan menut, a Ximo li deien Ximet... Ximet, el gegant mitja fava. Des de la primera frase aquest conte posa negre sobre blanc les contradiccions de la vida. Descobrim mitjançant la mirada d'un xiquet una societat sacsejada per la fam i les xicotetes (i no tan) injustícies quotidianes. Però tenim un heroi amb bon cor, que aliat amb una d'aquestes fades que tots hem conegut de xiquets, capgira la realitat.

Empar Ferrer és periodista i escriptora. Ha treballat com a presentadora i guionista en televisió. A l’any 2000 va rebre un accèssit en el Primer Concurs de Narrativa per a Dones de la Generalitat Valenciana pel seu relat Giboulée de fraises. La seua primera novel·la, Lo que perdí entre las nubes, va aconseguir un gran èxit editorial i va camí de la tercera edició. En la actualitat compagina la seua professió de periodista amb l’escriptura.

Mar Llobell és dissenyadora gràfica. Durant els seus anys de professió ha treballat en diverses agències de comunicació i impremtes. Actualment i des del 2014, té el seu propi estudi de disseny Crea’t, amb el qual intenta apropar el disseny gràfic a la gent del carrer, afegint encant a qualsevol celebració.

Es poden llegir les primeres a: (https://issuu.com/bullent/docs/gegant_mitjafava_tast/1).

Més informació a http://www.bullent.net/libro/3201-El_Gegant_Mitjafava

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada