6 de juny del 2018

Primer certamen de poesia satírica Pego



La regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Pego convoca un CERTAMEN DE POESIA SATÍRICA. La dotació del premi és de 2.500€, i l’obra guanyadora serà publicada per Edicions del Bullent. Els treballs podran presentar-se fins al 22 d’octubre de 2018 pel correu electrònic que s'indica a les bases.

La temàtica, el metre i la rima seran lliures, però les textures hauran de mostrar una intencionalitat satírica i l’extensió total haurà de ser la corresponent a un volum habitual de poesia (mínim 400 versos o l'equivalent si es tracta de prosa poètica).

La literatura satírica utilitza l'humor per fer crítica d'alguna cosa. És un gènere molt conreat pels valencians, especialment perquè és part intrínseca de la festa de les falles. Té en Bernat i Baldoví un referent històric i a l'escriptor pegolí Salvador Bolufer com a referent actual.

Salvador Bolufer ha publicat els llibres "Burrera comprimida" (Edicions del Bullent) i "Versos (per) versos" (Edicions 96) i és el motor del present premi, el primer d'aquestes característiques en el nostre àmbit lingüístic. Forma part del jurat juntament a la poeta i gestora cultural Alba Fluixà i al professor i president de l'Associació d'estudis fallers Jesús Peris.

Es poden consultar les bases a: https://www.bullent.net/poesia-satirica-pego/

Com a exemple, tenim aquest vídeo d'un dels poemes inclosos al llibre "Burrera comprimida"

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada