17 de desembre del 2018

Guia didàctica de "Les volves d'aquella neu"«Les volves d'aquella neu» és una novel·la que parla de valors, especialment, i també d’amors i d’aventures. Quan els joves protagonistes tornen a Benifondo, després d’un viatge d’institut als Alps francesos, l’especulació urbanística està a punt de canviar moltes coses al seu poble, i de canviar-los a ells mateixos. Però un estrany personatge, un savi, que van conèixer en aquelles muntanyes els va ensenyar a demanar l’impossible i ara es proposen d’aconseguir-lo.

El principal objectiu de llegir la novel·la és passar-ho bé, tanmateix, un acompanyament a la lectura ajudarà a extreure alguna cosa més que les històries d'amor adolescent que s'hi  troben. Permetrà reflexionar sobre la corrupció l'efecte que té als nostres paisatges, sobre què fou el maig del 68 i també, sobre els tipus de relacions i com és d'important respectar la llibertat de l'altre.

Ara el professor i catedràtic de secundària Toni Espí ha elaborat una una completa guia didàctica que es pot descarregar en aquest enllaç: https://www.bullent.net/ficheros/libros/Prop._Les_volves_aquella.pdf

Les diferents activitats s’han articulat en tres eixos:

Abans de la lectura aborda les expectatives que creen en el lector els elements paratextuals.

Durant la lectura es fa reflexionar, en diversos moments, sobre algunes qüestions importants per
entendre millor el que s'esdevindrà posteriorment; tot tenint en compte que llegir és un exercici lúdic i plaent del qual cadascú n'extrau una, diguem-ne, determinada satisfacció.

Després de la lectura s'hi proposen una sèrie d'exercicis que responen bàsicament a tres objectius:
1. Entendre el missatge que se’ns vol transmetre, és a dir, allò que hi ha al darrere de la història
contada.
2. Aprofundir en el coneixement de la llengua a partir dels mots i de les expressions del text.
3. Entretenir i encuriosir el lector prenent com a punt de partida el text.

Podeu saber més de «Les volves d'aquella neu» en aquest enllaç: https://www.bullent.net/libro/3237-VolvesNeu

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada