3 de juliol del 2019

A Calp, 'Gat Vell. Dites marineres' de Francesc Xavier Llorca Ibi


La #RutaMarinera no s'atura a l'estiu! La propera cita amb 
Gat Vell. Dites marineres de Francesc Xavier Llorca Ibi serà a Calp, divendres 12 de juliol a 20h. Hi serà l'autor, acompanyat de Francesc Joan Monjo Dalmau, tècnic de Cultura de l'Ajuntament de Calp i Núria Sendra, l'editora.


20è Premi Bernat Capó de Difusió de la Cultura PopularGat Vell. Dites marinereés un text que parla de dites, frases i refranys propis de la gent de mar. 

Un treball de recol·lecció oral al llarg de més de vint anys, que no hauria aplegat a bon port sense la pacient i sàvia col·laboració coral de persones que van viure, estimar i patir la vida en la ratlleta blava. Vida dura i patiments que feren dir als pensadors clàssics que hi ha tres classes d’hòmens: els vius, els morts i els qui van per la mar. Autèntics gats vells carregats de sàvia experiència que bastiren una part bàsica de la nostra cultura patrimonial. Un patrimoni que cal posar en valor i difondre per salvaguardar-lo de l’oblit en temps de canvis fonamentals. Veus, dites i sons que no moriran mentre hi haja gats vells que maulen a la lluna amb paraules de mar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada