13 de setembre de 2019

A Dénia: 'Gat Vell. Dites marineres' de Francesc Xavier Llorca Ibi

Ni la pluja ni el vent han de parar Gat Vell. Dites marineres, darrer Premi Bernat Capó de Difusió de la Cultura Popular: així, el proper 20 de setembre 
a les 20:00h 
arribarà a la Biblioteca Municipal de Dénia (c/ Sant Josep, 6, de Dénia. Enllaç a maps: https://goo.gl/maps/QtwvfRYBYm5d3JyA7). 

Comptarem amb la presència de l'autor, Francesc Xavier Llorca Ibi, i l'editora, Núria Sendra.
La presentació anirà a càrrec de Roser Cabrera. 

Gat vell és un text que parla de dites, frases i refranys propis de la gent de mar. Un treball de recol·lecció oral al llarg de més de vint anys, que no hauria aplegat a bon port sense la pacient i sàvia col·laboració coral de persones que van viure, estimar i patir la vida en la ratlleta blava. Vida dura i patiments que feren dir als pensadors clàssics que hi ha tres classes d’hòmens: els vius, els morts i els qui van per la mar. Autèntics gats vells carregats de sàvia experiència que bastiren una part bàsica de la nostra cultura patrimonial. Un patrimoni que cal posar en valor i difondre per salvaguardar-lo de l’oblit en temps de canvis fonamentals. Veus, dites i sons que no moriran mentre hi haja gats vells que maulen a la lluna amb paraules de mar.

Pots fullejar algunes pàgines: https://issuu.com/bullent/docs/gat_vell_dites_marinerestast


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada