13 de gener del 2022

22 anys sense Enric Valor, amb la seua obra

 El 13 de gener del 2000 ens va deixar Enric Valor i, com cada any, fem memòria i demostrem que és més viu que mai, a través de la seua obra.

Ara fa 22 anys, i la millor manera que tenim de fer-li un homenatge és presentar-vos  les noves rondalles valencianes que ha adaptat Jordi Raül Verdú per a aquest 2022, i que venen a tancar la col·lecció Primeres Rondalles d'Enric Valor que vam encetar el 2015.

Els títols que podreu trobar ben aviat en llibreries són:

Abella

Una història fantàstica arreplegada a Castalla pel mestre Valor i que ve a ser la nostra Bella i Bèstia pròpia, amb il·lustracions d'Àngela Barratxina. 

Abella és una jove valenta i de bon cor. Per ajudar son pare, ha d'anar a viure a un palau habitat per un home monstruós. L'enveja de les seues germanastres Murgulina i Girgolaina, li complicaran encara més les coses. Com ho superarà? Hi haurà bondat baix eixa aparença terrible?  


Don Joan de la Panarra

Amb il·lustracions d'Antoni Laveda, aquesta rondalla arreplegada a Castalla i a Callosa d’En Sarrià ens conta la història de Joan de la Panarra, un jove malfaener i destarifat que guanya molta fama en matar cent mosques d'un colp. Juga a la confusió amb el lema "Don Joan de la Panarra, fill de Finestrat, n'ha mort cent d'un cop i res no li ha passat". Però ser un heroi no és fàcil i la fama s'ha de conservar; així, es veurà obligat a enfrontar-se a nous adversaris, esta vegada més perillosos.


Joan-Antoni i els torpalls

La dona de Joan-Antoni és prou maldestra i ell no està content: se li crema el dinar, li apedaça malament els pantalons, tot són desastres! Així que decideix anar a veure món per comprovar si la gent és, en general, més apanyada. El seu viatge li portarà moltes sorpreses i li ensenyarà una gran lliçó. Aquesta història està il·lustrada per Dani Cruz. 


Per consultar les que ja estan publicades: https://www.bullent.net/detalle-coleccion/?co_id=85

1 comentari: