31 d’agost del 2024

A Pedreguer, 'Mai no s'acaba de tornar', de Matilde Gordero

 


Les jornades Culturals de la Fundació Costa i Costa disposen d'una programació completa i interessant (que podeu consultar al cartell al final d'aquest apunt) des del 4 al 28 de setembre.

Hi ha recitals, show cookings, presentacions de llibres, teatre, etc. Destaquem la presentació del llibre de Matilde Gordero-Moreno "Mai no s'acaba de tornar"el proper dissabte 7 de setembre. Com la resta d'activitats, serà a les 19h a la seu de la fundació (c/ Jaume I, 3, de Pedreguer). 
A continuació… Teatre “BANC’$”. Comèdia interpretada per Jero Contel i Mathias Villalba.

"Mai no s'acaba de tornar", de Matilde Gordero-Moreno, és un assaig sobre el retorn al poble en el qual l’esclat dels records impregna la mirada de qui per un temps se sent forastera sense ser-ho.

A través d’una sèrie d’articles breus, Matilde Gordero-Moreno reflexiona al voltant de la dicotomia poble-ciutat, les arrels, la sororitat, els viatges i l’acompanyament de la literatura i l'escriptura quan més falta fa.

Per saber més sobre el llibre: https://www.bullent.net/libro/3303-mai-no

Vegeu el cartell de les jornades complet:






29 d’agost del 2024

A Alacant, "Les papallones del kebab", de Lliris Picó

 



Setembre comença amb la presentació a Alacant del darrer llibre de Lliris Picó –i darrer Premi Enric Valor de narrativa juvenil–  Les papallones del kebab.

Serà el proper dijous 5 de setembre, a les 19h a la llibreria Pynchon &co (c/ Segura, 22, Alacant) i acompanyarà a l'autora l'escriptora Victòria Cremades.

Les papallones del kebab és una una novel·la realista, actual, la narradora és filla de pare d'origen egipci i mare valenciana i té una germana bessona, tot i que no s'assemblen gens. A la coberta, de Jose Fonollosa, ja es veu que les relacions entre els personatges tenen també molta importància. La trama principal de la novel·la convida a reflexionar sobre els diners fàcils i el que comporten…

Per saber més sobre el llibre: https://www.bullent.net/libro/3324-papallones-kebab

Un dia la Mila em va preguntar que si mon pare li pega a ma mare. Que diuen alguns veïns que els musulmans els peguen a les seues dones si no volen posar-se el mocador al cap. No és un «mocador al cap»! Jo em pense que «mocador» va de «mocar», de «moc», i no m’agrada. Entre hijab, burka o Shayla, per exemple, hi ha moltes diferències. A més, ma mare no és musulmana, i tot el món ho sap. Quines coses tenen les veïnes! No es pega. No s’ha de pegar, ens ho han dit milions de vegades a casa, a l’escola, als campaments d’estiu... Mon pare mai no ens pegaria, mai. Ni a ma mare, ni a mi ni a Layla. 

Layla és la meua germana bessona; tot i que ningú no ho diria, que som bessones. Ella és igualeta que mon pare: bruna amb els cabells llisos i negres, negres i els ulls verds. Per això ell li va triar el nom. Jo m'assemble més a ma mare: rossa, de pell blanquinosa, cabells arrissats i ulls marrons. Ben normals. Per això el meu nom és Akila. Significa «intel·ligent». Tota la vida que m'ho repeteixen, això del significat, com si fora una gran cosa, però jo no puc deixar de pensar que la meua germana és la "guapa", la nit estrelada, i jo... la «llesta».

27 d’agost del 2024

'Amagats', de Santi Baró. Vídeo de l'autor.

 


'Amagats', de Santi Baró, tal i com Manel Alonso ha escrit en la seva ressenya al Diari Gran «és un relat inspirat en una història real, influenciat pel llenguatge del cinema, amb una trama en la qual la tensió narrativa és constant.»

En la França sota l'ocupació nazi durant la Segona Guerra Mundial, tres germans es veuen separats després d'un assalt nazi a la seva llar. Annie és capturada amb els seus pares i enviada al camp de concentració de Drancy, mentre que Aron i Heléne s'amaguen desesperadament. Aquesta història commovedora està inspirada en la historia real de les germanes Caqueret i la mare Denise Bergon, superiora del convent de Notredame de Masip, que decideix arriscar-ho tot per refugiar 82 nens jueus que es troben amagats arreu: als boscos, a esglésies i amb famílies cristianes, després que els seus pares fossin deportats cap als camps de concentració. 

Amb el país sota l'ombra de la por i la persecució, la germana Bergon i el mossèn Claude, amb el suport de la resistència francesa, ordeixen un pla apassionant per protegir aquests nens vulnerables. Una novel·la emocionant que explora els límits de la bondat humana i la valentia en temps d'adversitat, on els destins dels Caqueret i els seus protectors es creuen en una narrativa fascinant..

En el vídeo que n'ha fet l'autor destaca que ha volgut fer un homenatge a tota la gent que va posar en risc la seva vida per ajudar un col·lectiu que estava perseguit. Podeu veure el vídeo al canal de youtube de Bullent:  https://youtu.be/VDLDzzO0xXI?si=IfStSAE1WuhitqeN


20 d’agost del 2024

Fira de proximitat a Benifairó de les Valls

 

El matí del 25 d’agost, al Carrer del Bon Succés, productors/es, artesans i comerciants de les Valls i el Camp de Morvedre posaran els seus productes a la venda. 

Els llibres Bullents hi seran, i les lectores i lectors que s'hi apropen podran endur-se els que més els encaixen, emocionen o ajusten per fer un regal.

A més, serà una jornada per a promocionar la nostra cultura i tradicions, i per això comptarem amb actuacions musicals i activitats per a totes les edats.

L'Ajuntament de Benifairó ha anunciat així la programació de la fira:

✨ Ja tenim la programació de la I Fira de Proximitat de Benifairó de les Valls! ✨

🗓 El pròxim 25 d’agost vos esperem per viure una jornada plena d’activitats per a totes les edats!

🔸 9:30 h - Inaugurem la fira amb energia gràcies a la batukada de Streetritme. No falteu per començar el dia amb bon ritme! 🥁

🔸 Podreu gaudir al llarg de tot el matí de diversos tallers i activitats pensades, tant per a la infància i els més joves, com per a gent major. Teniu moltes opcions per descobrir i divertir-vos! 🎨

🔸 12:30 h - Per tancar la fira amb un somriure, comptarem amb l’actuació de Trobadorets! Música en directe per a tota la família! 🎶

Vos esperem al carrer Bon Succés de Benifairó de les Valls per passar una jornada molt emocionant! 🌟

#comerç #firadeproximitat #benifairovalls #lesvalls #campdemorvedre #producteslocals


13 d’agost del 2024

Juli Capilla parla de "La terra i la paraula" en un vídeo

 




Li hem fet un vídeo a Juli Capilla on ens parla breument del seu llibre "La terra i la paraula", guanyador del Premi Josep Vicent Marqués dels Premis Ciutat de València.

Un poble, la terra roya i la pedra blanca. Un poble apartat i fronterer, Pedralba. Una mort prematura que ho capgira absolutament tot, que ho anorrea. La perdurabilitat de la paraula, malgrat tot. De la terra i la paraula. Aquest és un llibre de memòries i un dietari ensems. Les històries i les vides de la gent d’un poble qualsevol. El temps que s’ho enduu tot sense remei.

Juli Capilla ens ofereix, amb La terra i la paraula, un text brillant, un testimoni sobre l’amistat, la mort i també la vida; sobre la bellesa dels moments viscuts. Un text poètic i assagístic alhora que ha merescut el Premi Josep Vicent Marqués d’assaig dels Premis Ciutat de València.

Es poden llegir les primeres pàgines, ressenyes del llibre i més a: https://www.bullent.net/libro/3320-terra-paraula

Enllaç a youtube per veure el vídeo: https://www.youtube.com/watch?v=XqjLZLIeDAE

2 d’agost del 2024

Llibres Bullents a la Fira de Moncofa: del 9 a l'11 d'agost


Els llibres de Bullent se'n van a la mar! Al passeig marítim de Moncofa (l'aigua no els senta molt bé, però sí la fresca marinera). Hi seran des del divendres 9 fins al diumenge 11 d'agost. 

La fira obri les seues casetes des de les 18h fins a les 00h, per aprofitar la frescoreta de la nit.

Un bon llibre per als moments tranquils de més calor a l'estiu!

Vols triar abans i assegurar-te el llibre que vols? Entra al nostre web, navega entre les col·leccions Bullents ací: https://www.bullent.net/coleccions/ i envia'ns un missatge al nostre formulari per a que te'l duguem a Moncofa.

Vos esperem!