29 d’abril del 2013

Actes del darrer cap de setmana a la Fira del llibre de València




Dimecres, 1 de maig

Pel matí signarà:

Per la vesprada signarà:

Dissabte, 4 de maig



ACTUACIÓ MUSICAL de Bertomeu7 d'Estellés
Poemes de Vicent Andrés Estellés musicats per Bertomeu
Dia: 04/05/2013
Hora: 18:00 h.
Lloc: Jardí del Museu (J al plànol)

Pel matí signaran:

Per la vesprada signaran:

Diumenge, 5 de maig



Presentació del conte Un tren de llegenda, el Xitxarra

Amb la presència de l'autor i de Mario Viché
Dia: 05/05/2013
Hora: 12:30 h.
Lloc: Sala Museu 2 (B al plànol)



Presentació del llibre El balneari dels àngels, d’Eli Llorens
A càrrec de l'autora i Núria Sendra
Dia: 05/05/2013
Hora: 18,00
Lloc: microespai (F al plànol)

Pel matí signarà

Per la vesprada signaran:
Lourdes Boïgues, autora entre altres de La venjança de Caterina

casetes fira del llibre de valència 2013

42-43-  Casetes de Botafocs i Edicions del Bullent
A- Sala Museu 1
B- Sala Museu 2 

C- Sala Audiovisuals
D- Espai Obert
E- Plató 
F- MicroEspai

G- Espai de Lectura
H- Exposició
i- Informació
J- Jardí del Museu 

26 d’abril del 2013

Llegim amb Quina va de Fires! A València i a Castelló

Els propers dies anem a presentar a la Fira del llibre de València i a la Fira del llibre de Castelló la col·lecció “Llegim amb Quina”, que consta de 18 llibres de lectura i 18 quaderns de treball per projectes “Aprenem amb Quina” que segueixen la temàtica dels llibres, preneu nota:

Lectures per a infantil, Llegim amb Quina: 18 llibres amb temes que es tracten en el dia a dia de les classes com ara les diferències xics/xiques, l'adopció, la mort, els distints tipus de famílies, la discapacitat, etc.  


Quaderns de treball per a infantil, Aprenem amb Quina Fan un treball globalitzat, amb especial atenció a la lectoescriptura atenent també les altres àrees.




A VALÈNCIA:

Dia: Dissabte 27/04/2013

Hora: 12:30 h.

Lloc: Sala Museu 2 (B al plànol) Parc de Vivers. fira del llibre de València


Amb la presència de Joaquina Barba (autora dels textos), Mario Viché i Núria Sendra.


A CASTELLÓ

Dia: Dimarts 30/04/2013

Hora: a les 18:30

Lloc: a la Fira del llibre de Castelló (Pl. Santa Clara)

Amb l'assistència d' Emi Falcó i Empar Martell (autores dels quaderns didàctics Aprenem amb Quina), Mario Viché (director de les col·leccions infantils d'Edicions del Bullent) i Núria Sendra (editora). 

Per cada compra de la col·lecció es regalarà un tiquet per a pujar a un castell inflable.

Més informació sobre la col·lecció a http://www.bullent.net/lectoescriptura

24 d’abril del 2013

Mujeres e industria tabaquera en Alicante, de Teresa Lanceta Aragonés. Novedad editorial

 

Mujeres e industria tabaquera en Alicante

La industria del tabaco estuvo siempre sustentada por mujeres. Cuando la elaboración era manual, sus manos arrullaban con destreza las hojas de tabaco cumpliendo largas jornadas a destajo; más tarde, cuando se impuso la industrialización, las mujeres siguieron haciendo cigarrillos al frente de las máquinas. La proporción considerablemente mayor de empleadas que de empleados ha propiciado unas condiciones y prerrogativas específicas que la han diferenciado de las de cualquier otra industria. En pocos oficios, las mujeres han podido desarrollar un trabajo fabril que se haya extendido tanto en el tiempo, casi cuatro siglos, y en el que se haya mantenido una consanguinidad tan constante y estrecha: trabajaban las abuelas, las hermanas, las madres y las hijas porque el trabajo se heredaba. Mujeres e industria tabaquera en Alicante recoge las vivencias de las últimas trabajadoras y trabajadores de la extinta Fábrica de Tabacos de Alicante. Con ello, pretende acrecentar el interés etnográfico sobre el trabajo de la mujer en las fábricas de tabaco por su peculiar sistema laboral, en relaciones y derechos, cuyo conocimiento puede ayudar a mejorar los sistemas actuales.

Premi Bernat Capó de difusió de la cultura popular


Teresa lanceta Aragonés Licenciada y doctora en Historia del Arte. Su trabajo se ha desarrollado a través del arte textil y los audiovisuales. Ha investigado sobre el arte popular textil en Marruecos.

Ha expuesto individualmente en el  Museo Nacional Centro de arte Reina Sofía (MNCARS) de Madrid, en el Museu Tèxtil i d’Indumentaria de Barcelona, Museo de Arte Moderno de Ibiza, Université Le Mirail de Toulouse, en la Nau de València en la Villa des Arts, Casablanca, entre otros y en exposiciones colectivas en el Museo Gezhira El Cairo, la Lonja del Pescado, Alicante, en el  Musée d’Angers y en el Centro Cultural Las Cigarreras con Cierre es la respuesta, un audiovisual-documental sobre la antigua Fábrica de Tabacos de Alicante
Colabora en revistas de arte como Arteyparte, Horitzons magrébins, Debates sobre arte. Ha impartido conferencias en la Universidad Complutense, en el MNCARS, en la Fundación March, en la Casa Encendida, etc. 

Testimonio de una de las trabajadoras:

  

22 d’abril del 2013

Un tren de llegenda, el Xitxarra, de Juli Capilla i Antoni Laveda. Novetat editorial


Un tren de llegenda, el Xitxarra, de Juli Capilla i Antoni Laveda és el darrer llibre de la col·lecció Estrella de mar. Es tracta d'un conte que barreja el recorregut real de l'antic tren dels anglesos, que actualment molta gent passeja en bicicleta amb els personatges imaginaris, extrets dels contes populars valencians que els personatges van trobant-se a cada parada. No li falta emoció, segur que agradarà als joves lectors! (recomanat per a lectors a partir de 8 anys).

El iaio Ferran convida els seus néts a pujar al tren de joguet que hi ha al parc del seu poble, Almoines. Però, de sobte... es troben en un tren de veritat! És el Xitxarra, l'antic tren dels anglesos que anava del Port de Gandia fins a Alcoi. Pel camí, coneixeran uns amics d'una altra època, herois i personatges llegendaris. Una aventura al·lucinant, plena de perills, que els ensenyarà uns mons i unes persones tan desconeguts per a ells com fantàstics.

Juli Capilla Fuentes  (València, 1970) és escriptor i professor de Valencià en un institut d’Elx (Baix Vinalopó). Ha publicat les novel·les L’Home de Melbourne i Tabarca. Aventura per la Mediterrània; a més de diversos poemaris i llibres de divulgació de la literatura. Va ser director de les revistes literàries Caràcters i Espai del Llibre, i col·laborador en diversos mitjans de comunicació.
També escriu al blog http://blocs.mesvilaweb.cat/julicapilla

Podem llegir un fragment del conte ací:



Ah! I tornem a agraïr als alumnes del CP Francesc Carròs de La Font d'En Carròs i de la Nostra Escola Comarcal de Picassent la seua inestimable ajuda a l'hora de triar el títol del llibre.

20 d’abril del 2013

Fira del llibre de València. Actes dels primers dies



Fira del llibre de València

48 Fira del llibre

Us esperem des del 25 d'abril al 5 de maig als Jardins de Vivers de València
Serem a la caseta 42-43 de la llibreria Botafocs (en roig al plànol que trobareu al final de la pàgina).
Apunteu els actes i signatures d'autors que tenim previstos els primers dies (trobareu tots els actes que farem a la fira a http://www.bullent.net/fira-del-llibre-de-valencia): 


Divendres, 26 d'abril

Pel matí. activitat escolar:
  Toni Sanz, autor de Ioli complements


Dissabte, 27 d'abril

Lectoescriptura infantil per projectes

Presentació de col·lecció de lectoescriptura per a aules d'infantil que treballen per projectes Llegim amb Quina
Dia: 27/04/2013
Hora: 12:30 h.

Lloc: Sala Museu 2 (B al plànol)

Pel matí signaran:
Toni Sanz, autor de Ioli complements
Josep Chapa, autor entre altres, d'Una acampada embolicada

Per la vesprada signarà:
Joaquina Barba, autora entre altres de Llegim amb Quina

Diumenge, 28 d'abril

Pel matí signaran:
Isabel Mingo autora, entre altres, de Sac de poemes
Josep Chapa autor entre altres, d'Una acampada embolicada

Per la vesprada signarà:

Dimecres, 1 de maig

Pel matí signarà:
Josep Chapa autor entre altres, d'Una acampada embolicada


Plànol de la Fira:

(clica a la imatge per veure-la més gran)


42-43-  Casetes de Botafocs i Edicions del Bullent
A- Sala Museu 1
B- Sala Museu 2 C- Sala Audiovisuals
D- Espai Obert
E- Plató 
F- MicroEspaiG- Espai de Lectura
H- Exposició
i- Informació
J- Jardí del Museu 

17 d’abril del 2013

A Elx, El pas dels maulets de Pau Tobar



El Tempir i la llibreria Ali-i-Truc han organitzat una presentació del llibre El pas dels maulets. Per entendre la Guerra de Successió. Hi anirà Pau Tobar, l'autor, i anirà a càrrec del president d'El Tempir Josep-Enric Escribano.

Data: Dimecres, 24 d'abril de 2013
Lloc: Llibreria Ali-i-Truc d'Elx
Hora: 20:00 hores

El pas dels maulets explica la Guerra de Successió a través del fil conductor de dos joves actuals:

Alícia i Toni són dos amics que apuren les darreres setmanes d'un tranquil estiu a Altea. Unes vacances deliciosament rutinàries fins que un misteriós personatge es creua en les seues vides. Des d'aleshores es veuran immersos en un trepidant viatge a través del temps resseguint escenaris d'un conflicte que canviarà per sempre més la història del nostre poble. Rere el pas dels maulets, els joves crearan sense sospitar-ho el seu propi camí d'estima i rebel·lia. L'enigma que han de resoldre Alícia i Toni ens acosta a la Guerra de Successió i els Decrets de Nova Planta. Uns fets transcendentals per entendre el nostre país.

En aquest vídeo Pau tobar ens presenta el llibre:



Pau Tobar Fabra (València, 1978) és professor de geografia i història en el sistema públic d’ensenyament, una feina que l’ha fet recórrer diferents comarques i conèixer la pluralitat de l’alumnat que fa bullir les nostres aules. Llicenciat en Història per la Universitat de València, i format també a la Università Ca'Foscari de Venècia, ha col·laborat amb diferents publicacions com ara la revista Caràcters, o el periòdic L’Accent.

La col·lecció Claus per entendre el món té per objectiu aproximar el lector jove a un seguit d’aspectes que envolten la seva vida quotidiana i sobre els quals necessita elements d’anàlisi per a entendre’ls i formar-se’n una opinió.
 Petjades és una sèrie dins de Claus per entendre el món que pretén explicar els períodes més importants de la nostra història. Amb un llenguatge àgil i senzill, però sense descuidar el rigor acadèmic, apropem els grans esdeveniments als joves.
 

A Atzeneta d'Albaida, Els temps de Sara, de Lucía Arenas




El dilluns que ve, 22 d'abril, a Atzeneta d'Albaida, es presenta Els temps de Sara, de Lucía Arenas.

Data: Dilluns, 22 d'abril de 2013

Hora: a les 19:00h.

Lloc: al Casa de la Cultura d'Atzeneta d'Albaida (Aula de la Biblioteca Municipal)

Organitza: Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d'Atzeneta d'Albaida

En Els temps de Sara la seua protagonista veu com canvia la seua vida el dia que fa setze anys. Per una banda, coneix a Àlex, algú molt especial per a ella. Però per una altra, son pare li conta un secret de família molt peculiar: li parla d'un gen que predestinarà la seua vida, de desaparicions familiars, de viatges impossibles de creure...



Lucía Arenas (Benigànim, 1977). En 1995 comença a estudiar Químiques en la Universitat de València. En acabar la llicenciatura realitza el CAP, i un temps després comença a treballar al CEIP Ruperto Chapí de Villena. Des d’aleshores s’ha dedicat a la docència, i hui en dia és professora de Tecnologia a l’IES de Vallada. Compagina aquesta tasca amb la de ser mare, i busca temps d’ací i d’allà per poder escriure. Els temps de Sara va guanyar el premi Enric Valor de narrativa juvenil i és la primera obra que publica.

16 d’abril del 2013

Lliuren la medalla de plata del CVC a Bernat Capó


El ple del Consell Valencià de Cultura va acordar per unanimitat, el passat mes de febrer, destacar Bernat Capó per la seua obra literària i el seu compromís amb la llengua dels valencians. I ho fan lliurant-li la medalla de Plata d'aquest organisme.

A Edicions del Bullent celebrem aquesta decisió, perquè realment pensem que Bernat Capó és un home digne de ser distingit pel seu treball com per la seua bonhomia. De fet, el Premi Bernat Capó ja duu el seu nom amb aquesta voluntat de reconeixement.

No cal dir que acudirem a l'acte. Tal i com diu en la invitació amb la que hem encapçalat aquest escrit, l'acte serà:

Data: Dimecres, 17 d'abril de 2013
Lloc: al Centre d'Art Taller Ivars (Pl. Germans Ivars, 5)
Hora: 20 hores

A més, la millor maner a de fer un reconeixement a l'obra literària de Bernat Capó és llegint els seus llibres, aquests són els que hem publicat a Edicions del Bullent:










Costumari valencià (Costumari valencià / 1Costumari valencià / 2 i Costumari Valencià / 3)

Bernat Capó i Garcia (Benissa, la Marina Alta, 1928). Periodista. Ha col·laborat en tots els diaris del País Valencià i en diverses revistes d’àmbit estatal. Fou fundador i director del periòdic comarcal El poble de la Marina i és autor d’una nombrosa producció literària entre la qual cal destacar: Estampes pobletanesEl rossinyol del Pou d’AvallOn ets Gigi?El cant de l’alosaLa criminalaEspigolant pel rostoll moriscDe Berdica a Navayork Viatges i aventures de Pere BigotTerra de cireres i els tres volums del Costumari valencià, amb el qual l’escriptor ha mantingut el sabor del nostre costumisme i ha donat, al mateix temps, testimoni fidel del passat a les generacions futures. Pel reconeixement a aquesta tasca el 1999 es va crear un premi dedicat a la difusió de la cultura popular que duu el seu nom.

15 d’abril del 2013

Es convoca el Premi Soler i Estruch 2013



En el marc del certamen literari "Castellum Ripae", convocat per l'Ajuntament de Castelló, a Edicions del Bullent publicarem l'obra guanyadora del Premi Soler i Estruch.

El premi ja està convocat i es poden presentar obres de narrativa amb un aextensió limitada.
Per a més informació podeu consultar les bases en http://www.bullent.net/premi-soler-i-estruch/.

La data final per a lliurar els originals serà el 20 de juny de 2013. Es poden enviar per correu o presentar-se directament a l'ajuntament. L'adreça és
Premis literaris. Plaça de l’Ajuntament 8. C.P. 46270 Villanueva de Castellón

El jurat estarà format per Tobies Grimaltos, Rafael Estrada, Anna Moner, Urbà Lozano, Núria Sendra, i la regidora de cultura com a presidenta i l’Animador Sociocultural com a secretari.

El premi tindrà una dotació de 2.000 euros subjectes a la retenció d’IRPF corresponent, en concepte d'acompte de drets d'autor, i la publicació de l’obra premiada a càrrec d'Edicions del Bullent, a més d'una escultura de metall realitzada per l’artista local Josep Alfonso.

Els premis es lliuraran el 24 d'agost de 2013.

També s'han convocat altres modalitats de premis, el Premi Vicent Ignasi Franco" d'assaig i el Premi Ausiàs March de poesia infantil (escrita pels xiquets). Les bases d'aquests premis es podran consultar properament al web de l'ajuntament: http://www.villanuevadecastellon.es/

Guanyadors d'anys anteriors del Premi Soler i Estruch:

12 d’abril del 2013

A Bèlgida, Els temps de Sara, de Lucía arenas



El divendres que ve, 19 d'abril, a Bèlgida, es presenta Els temps de Sara, de Lucía Arenas.

Data: Divendres, 19 d'abril de 2013

Hora: a les 20:00h.

Lloc: al Centre Social de Bèlgida (c/ València, 1)

Organitza: Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Bèlgida

En Els temps de Sara la seua protagonista veu com canvia la seua vida el dia que fa setze anys. Per una banda, coneix a Àlex, algú molt especial per a ella. Però per una altra, son pare li conta un secret de família molt peculiar: li parla d'un gen que predestinarà la seua vida, de desaparicions familiars, de viatges impossibles de creure...



Lucía Arenas (Benigànim, 1977). En 1995 comença a estudiar Químiques en la Universitat de València. En acabar la llicenciatura realitza el CAP, i un temps després comença a treballar al CEIP Ruperto Chapí de Villena. Des d’aleshores s’ha dedicat a la docència, i hui en dia és professora de Tecnologia a l’IES de Vallada. Compagina aquesta tasca amb la de ser mare, i busca temps d’ací i d’allà per poder escriure. Els temps de Sara va guanyar el premi Enric Valor de narrativa juvenil i és la primera obra que publica.