10 d’abril del 2013

Vida, obra i secrets d'Helena Mascort, de Dolors Garcia i Cornellà. Novetat editorialJa és a les llibreries l'obra guanyadora del darrer Premi Enric Valor de literatura juvenil Vida, obra i secrets d'Helena Mascortde Dolors Garcia i CornellàEl jurat va destacar la gran sensibilitat així com que l'obra ens mostra la importància de l'educació i la cultura per superar en els moments de dificultat. En la novel·la, la protagonista, Claustre, és una estudiant de batxillerat que ha decidit fer el seu treball de recerca sobre la seva autora preferida i la seva obra. La visita de l'escriptora a l'escola on estudiava quan la noia tenia deu anys li canviarà la vida. Els llibres esdevindran una autèntica passió. Vida, obra i secrets d'Helena Mascort reflexiona al voltant de la creació literària, però parla també de sentiments universals i del poder de l'esforç i la constància.


Dolors Garcia i Cornellà, va néixer a Girona el 1956. Es va llicenciar en Psicologia a la Universitat Autònoma de Barcelona. Va exercir de psicòloga, en l'especialitat de psicoterapeuta infantil, durant quinze anys. Després va entrar a treballar a l'Ajuntament de Girona, primer com a professora a l’Escola de Formadors en el Lleure, després va ser directora del Centre Cívic Sant Narcís i actualment és tècnica dels Serveis Educatius d’aquest Ajuntament.
El 1985 es va decidir a presentar el primer llibre que havia escrit, Albert, al Premi Just Manuel Casero, de Girona. En guanyar-lo, es va animar a continuar escrivint, cosa que ha fet sense interrupció durant tots aquests anys. Ha publicat fins ara més de cinquanta llibres, tots dins de la literatura infantil i juvenil. D’alguns d’aquests llibres, com ara Canya Plàstica, El drac de Bagastrà i L’atzur màgic de l’enigma, se n’han editat al voltant de setanta mil exemplars.
També ha guanyat uns quants premis de prestigi dins de la literatura infantil i juvenil catalana: Folch i Torres, Lola Anglada, Joaquim Ruyra, Alfaguara, Ciutat d’Olot, Guillem Cifre de Colonya, Barcanova, Bancaixa, Ramon Muntaner, alguns d’ells en més d’una ocasió. Aquest any 2012 li ha estat atorgat el Premi Crítica Serra d’Or per S’acosta un front fred que deixarà neu a cotes baixes. I el seu últim llibre, Serena, és finalista del Premi Protagonista Jove, convocat pel Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil.
Realitza, des de fa molts anys, una intensa campanya d’animació lectora, anant a escoles, instituts, biblioteques i altres centres culturals a parlar dels seus llibres amb els seus lectors i lectores. També ha coordinat un club de lectura juvenil a la biblioteca d’Olot i un altre al municipi on viu des del 1984, Vilobí d’Onyar, a la comarca de la Selva. Són nombroses les seves col·laboracions en molts mitjans escrits. Entre d’altres, va escriure una columna setmanal al Punt durant tres anys. També ha participat en tertúlies literàries i ha realitzat nombroses conferències i tallers centrats en la literatura infantil i juvenil.


Booktrailer o per saber-ne més en vídeo:
Aquí podeu llegir les primeres pàgines: 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada