15 de març del 2017

Bernat Capó ha mort. Darrer vídeo


Ha mort Bernat Capó, escriptor i periodista de Benissa que ha aconseguit consens al voltant de la seua figura sense ser mai ambigu o poc definit. Bernat Capó s'estimava la seua terra i la seua gent i això es pot veure a tots els llibres que va escriure, des dels tres volums dels Costumari valencià, passant pels dos llibres que recorrien les Valls de Pop, de Gallinera, d'Alcalà, la Vall d'Ebo a pas d'anècdota com Espigolant pel rostoll morisc o Terra de cireres o la biografia d'un personatge curiós de Benissa a  De Berdica a Navayork. Viatges i aventures de Pere Bigot.

El 2015 tancava el seu parlament al Premi Bernat Capó amb "Jo sempre estic ací i molts anys que dure". El 2016 ja no estava tan optimista i només tenia paraules d'agraïment i ens parlava de la malaltia sense perdre el bon humor. Com que és possible que siguen les darreres imatges gravades de l'homenot que era, pengem ara el vídeo al canal de youtube de Bullent. I li desitgem un bon viatge, nosaltres ens quedem amb el seu record i els seus llibres.

Parlament 2016: https://youtu.be/Crx_8rJGM2o



Bernat Capó ha col·laborat en tots els diaris del País Valencià i en diverses revistes d’àmbit estatal. Fou fundador i director del periòdic comarcal El poble de la Marina i és autor d’una nombrosa producció literària i pel reconeixement a aquesta tasca el 1999 es va crear un premi dedicat a la difusió de la cultura popular que duu el seu nom, convocat pel Museu Valencià d'etnologia.

El 2013 ha estat distingit amb la medalla de plata del Consell Valencià de Cultura. El 2016 va ser nomenat Fill predilecte de Benissa i el 2017 li han concedit el llorer d'or de la Universitat d'Alacant.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada