29 de març del 2017

Pell de seda, de Vicent Sanhermelando. Novetat


Ja tenim ací l'esperada última novel·la guanyadora del Premi Enric Valor de narrativa juvenil, Pell de seda de Vicent Sanhermelando. Una història ambientada en la València del segle d'Or.

Passejant pels carrers de València, a través de les més prestigiosos obradors de seda, coneixerem la història d'amor impossible entre dos joves de famílies enfrontades.

En la convulsa València dels inicis del segle XV, Caterina Boïl, neboda del governador, coneix el jove Guillem de Pertusa al taller de seda que posseeix la família del xic. Encara que ella està compromesa, naixerà entre els dos un amor tan intens com impossible, ja que les respectives famílies pertanyen a bàndols rivals en la lluita pel poder de la ciutat. Un inesperat crim posarà a prova la relació de la parella en una successió de fets cap a un destí que mai no hagueren imaginat...

Després de llegir el llibre tindrem un motiu més per passejar pels carrers de la ciutat i identificar quins dels esplèndids edificis romanen encara des de l'època de Guillem i Caterina.


Vicent Sanhermelando Bellver és d’Alboraia. Llicenciat en Psicologia, treballa en un centre educatiu com a orientador escolar i professor. La seua tardana vocació literària prompte es va decantar per la narrativa juvenil, àmbit on ha publicat quatre novel·les i ha recollit importants reconeixements. Destaquen Un pont sense ba­ra­nes, fi­na­lista del Premi Ciutat de To­rrent, i Esperant la lluna plena Premi Fundació Bancaixa. Amb Ximo Potter i el col·lec­cionista de mòbils va ser guardonat amb el Premi Samaruc dels bibliotecaris al millor llibre infantil del 2015. Amb Pell de seda ha guanyat el 36é Premi Enric Valor.


El diumenge dia 2 de matí podreu trobar a Vicent Sanhermelando signant el seu llibre a la Trobada d'Escoles en Valencià de l'Horta Nord, a Albalat dels Sorells.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada