2 de març del 2017

Vídeo i cita a Xàtiva amb La llum de les estrelles mortes, de Josep Manel Vidal


Josep Manel Vidal ens parla en aquest vídeo de poc més d'un minut  de La llum de les estrelles mortes , el llibre amb el qual va guanyar el premi Soler i Estruch de Castelló de la Ribera.

Diu que és la primera vegada que publica un llibre que no és de poesia, sinó de relats curts. En la darrera presentació que va fer alguns dels assistents li puntualitzaren que la poesia encara estava present en el llenguatge que usa. 
També es va destacar que tots els relats tenen en comú els miratges, la majoria de vegades en forma de distorsió de la realitat quotidiana. Com diu al primer conte "Som com la llum de les estrelles mortes, un miratge que només sosté la distància”.


La llum de les estrelles mortesde Josep Manel Vidal es presenta a Xàtiva el divendres 10 de març. Aquesta vegada, a més de l'editora Núria Sendra, l'acompanyarà l'escriptor Toni Cucarella.
Serà a la llibreria La Costera a les 19, 30 de la vesprada.

Què podria moure’ns a canviar el nostre destí més fatídic? Pot la vida copiar-se al dictat d’una ficció? Com viuríem si descobrírem que el somni és la realitat de la qual despertem? La llum de les estrelles mortes és un conjunt d’històries on l’autor distorsiona, de vegades de manera subtil, allò que anomenem quotidià i previsible: una societat que camina organitzada envers la mort, un autobús que no va enlloc, una fissura que fa desaparèixer els objectes, la por d’un escriptor que invoca ficcions amb la literatura... Potser no donen raó d’allò inexplicable, però sí exigeixen una pregunta que ens obliga a redirigir la mirada sobre qüestions que pensàvem definitivament contestades.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada