30 de novembre del 2010

A un tir de pedra. Inventari dels senders i camins de muntanya de la Safor


Òscar Martí, David Gomar i Vicent Cervera ens conviden en aquest llibres a fer ruta per les terres de la Safor.

En dos mesos s'ha exhaurit la primera edició, publicada per el CEIC Alfons El Vell i ara treiem aquesta edició revisada a Edicions del Bullent, per que que tot aquell que vulga impregnar-se dels paisatges de la comarca de La Safor no es quede amb les ganes.

Ara A un tir de pedra segueix el seu camí en la col·lecció La Farga d'Edicions del Bullent, ací podeu accedir a la fitxa del lllibre

A un tir de Pedra té una pàgina al facebook, on els autors van comentant i proposant rutes i els caminants / lectors també poden dir la seua. Per a accedir-hi cliqueu ací.



La Safor és mar i platja, món rural i centre comercial, festes i gastronomia, els grans clàssics del segle xv i la família Borja, però també muntanyes, valls, rius, boscos, barrancs, fonts, marjals, vies verdes, castells, monestirs, aqüeductes, coves i avencs, amb un nexe comú: una xarxa de sendes de muntanya i de pistes forestals que demanen ser explorades i que ens conduiran a tota mena de tresors naturals que desitjarem revisitar sovint, perquè ens esperen i els tenim colpidorament props, a un tir de pedra.

Òscar Martí Calafat (1973), David Gomar Ibáñez (1972) i Vicent Cervera Peiró (1972), nascuts a Gandia, són amics des de l’escola i companys des de fa molts anys d’una passió comuna: la muntanya i tota mena d’esports que s’hi relacionen. Coneixedors i enamorats de la comarca, tots tres foren membres fundadors del Club Excursionista Mondúver. Òscar, amant de la natura i incansable caminant de serres valencianes i pirenaiques, ha realitzat nombrosos treballs de recerca de dades per la Safor. David, excursionista i espeleòleg des de menut, va pertànyer durant molts anys al Centre Excursionista de Gandia, on va compaginar la seua afició al senderisme amb la participació activa en la recerca i la topografia de nombroses cavitats i avencs de la comarca. Vicent, a més d’aficionat a la fotografia i membre del Grup Scout Parpalló, és un expert muntanyer que ha realitzat activitats per serralades com els Alps i ha ascendit als pics més importants de la península.

Finalment, una de les fotos que els autors han penjat al facebook, feta amb 6 fotografies. El Racó del Duc i la fàbrica de l'Infern:

1 comentari:

  1. A todos los senderistas recomiendo "A un Tir de Pedra", con sus 57 rutas de la Safor.
    Un libro excepcional en cuanto a calidad de los temas, cartografía, riesgos y dificultades de cada ruta etc.
    Para mí es lo mejor que se a publicado del tema referido. Y se completa con su blog del mismo nombre que cubre La Safor, La Marina, Los Pirineos etc.

    ResponElimina