10 de juny del 2011

Reedicions d'Estrella de Mar



Aquests dies ens han arribat tres reedicions de llibres de la col·lecció Estrella de Mar.

Anunciem en aquest blog cada vegada que editem un llibre nou per donar la benvinguda a la criatura. Però quan les criatures es fan grans i van passant etapes no sempre en donem notícia, encara que n'estem igualment contents perquè significa que realment han agradat i perduren amb els anys.

Aquest és, a més, un apunt que pot reivindicar el paper de les dones a la nostra literatura, perquè es dóna el cas que les mares d'aquests contes són sis dones (tres escriptores i tres il·lustradores) dotades d'una gran creativitat i ofici.

Us referim ara els llibres per ordre de la primera aparició. Dels dos primers ja és la 3a. edició. Enhorabona!:

Àngels i la bruixeta, d'Estrella Ramon i il·lustracions de Mabel Ramos
 L’Àngels té vuit anys i mig, una amiga molt amiga que es diu Cinta Pinyol d’Oliva, un amic –el Pau Martí– que li agrada un munt, una enemiga a mort, l’Anna Mateu Cul de Fideu, una germana de deu anys prou insuportable amb uns peus enormes –en gasta un 39!!– i una mare estalviadora que sempre li fa aprofitar la roba vella de sa germana. Fins que un dia es troba una bruixeta al terrat i llavors...
 Proposta didàctica:  en PDF (1,05Mb), d'Alfons Muñoz

La princesa Pomèlia, de Núria Pradas i il·lustracions de Sílvia Molinero
 La princesa Pomèlia ja n’està ben farta de tant de menjar pomes i es comença a preguntar si hi deu haver alguna altra menja mengívola en aquest món que no siguen les pomes. Per ajudar-la a resoldre aquest dilema, el gran mag de la cort, el savi Pom Assa, se’n pensa una de molt grossa: la princesa Pomèlia es casarà amb aquell pretendent que li porte el menjar més suculent i deliciós de tots.
Proposta didàctica:  en PDF (1,53Mb), de Núria Ferrer

 El secret de l’estora Leonora, de Mercè Viana i il·lustracions d'Anna Roig

Mercè Viana, escriptora mediterrània, és una somniadora incorregible que sempre està a l’aguait de les històries més estranyes. Aquesta que vas a llegir és una de les que el iaio de Lena i Neva els va contar una nit, abans d’anar a dormir. Amb la seua lectura podràs conéixer una estora molt especial: Leonora. I és especial perquè té la virtut d’observar, de recordar, de parlar… Gràcies a això, l’estora Leonora podrà resoldre un gran enigma que porta a autoritats, periodistes i més gent de cap.
Proposta didàctica:   en PDF amb solucions (1,2 Mb), de Núria Ferrer
Tant Estrella Ramon com Núria Pradas participen en el Programa Autors a les aules pel qual els centres educatius de tot l'àmbit lingüístic poden sol·licitar un autor o autora inclòs al programa per establir un diàleg obert i dinàmic amb els alumnes, compartir experiències, dubtes i propostes al voltant de la creació i la lectura. Prèviament, l'alumnat ha d'haver treballat a l’aula una lectura de l'autor sol·licitat. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada