31 de gener del 2014

Tot interior, d'Enric Camps. Novel·la guanyadora del Premi Soler i Estruch. Novetat.


El número 25 de la col·lecció Miratges acaba d'arribar d'impremta. Es tracta del darrer Premi Soler i Estruch, però ha canviat el títol durant el procés d'edició i ha esdevingut Tot interior. També canvia més coses respecte als números anteriors, com ara el format de la col·lecció que passa a ser més gran.

Tot interior, d'Enric Camps Valero trobem protagonistes solitaris o desesperats. Potser dements, que veuen la realitat deformada des del seu interior. Potser talment com els nostres veïns, una mica com nosaltres mateixos...


Sinopsi: Quan el jove Mencials començà a agafar el tren a diari per anar al treball, va trobar-hi un temps extra per dedicar-se a la lectura i la contemplació del paisatge. Amb el pas del temps, aquests trajectes esdevindran l’únic moment amable de la jornada, de tal manera que un dia el seu cos acabarà negant-se a funcionar fora d’un vagó.
Al llarg d’una vida reclòs al tren, coneixerà unes altres històries de gent que comparteix neguits i solituds, persones que viuen realitats que podríem considerar surrealistes o fruit de la voluntat d’una ment malalta.
Mentrestant, superarà Mencials l’empresonament a què el sotmet el seu propi cos?
                                                                                         
Enric Camps (Godella) és delineant de professió i de vocació. A nivell literari, ha rebut premis arreu del territori lingüístic: Montuïri, Canals, Organyà, Vila-real, Tremp, El Puig, La Vila Joiosa, Paterna... Sempre dins de l’àmbit del relat curt, que, segons afirma, "és la manera que té la literatura de transmetre els secrets més transcendents amb una simple xiuxiueig a cau d’orella".
Fins ara ha publicat alguns dels contes guardonats en obres conjuntes com, per exemple: ‘Ara!, ‘Maitetxu’, ‘Els noms incomplets’, ‘La calor del cor en una tassa de brou’, ‘Telefona’m’, ‘Contracte indefinit’, ‘El gran bac’ o ‘Tango de plors i memòria’. 

Tot interior ha guanyat el Premi Soler i Estruch dels Premis Castellum Ripae.
Es pot comprar al web d'Edicions del Bullent (http://www.bullent.net/detalle_libro/?li_id=3167) i a les millors llibreries.

Comença a llegir el llibre:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada