10 de gener del 2014

A Meliana, presentació d'A l'altra banda de les muntanyes, de Maria Jesús Bolta


El proper divendres 17 de gener es presentarà a Meliana A l'altra banda de les Muntanyes. Aquesta novel·la de Maria Jesús Bolta tracta el tema de l'emigració per raons econòmiques i és, a més, una història de descobriments personals: dels primers amors, dels primers acomiadaments importants...

Està molt relacionada amb el poble de Meliana perquè aquest era el poble al que l'autora, com la protagonista de la història, tornava els estius des de París per constatar la gran diferència sociocultural que hi havia a les acaballes de la dictadura.

La presentació serà a les 19 hores a la Sala d'Exposicions de l'Institut Municipal de Cultura de Meliana (Plaça de la Cultura, 4). Comptarem amb la presència de l'autora i de l'editora Núria Sendra i anirà a càrrec del professor i escriptor Enric Senabre.

També hi haurà participació de joves que en l'actualitat viuen una situació semblant a la protagonista en termes de migració: Silviu Valentin Manolescu, Arabea Merhabaoui i Gabriela Deyanova.

Tot plegat un acte ben interessant al qual us convidem a acudir.

Sinopsi del llibre: La família de Teresa va emigrar, de València a París, just abans de nàixer ella. Ara és una jove que, com cada estiu, torna al poble per visitar els iaios i retrobar els seus orígens. Aquesta vegada, però, no sent l'alegria que la desborda com altres anys; li acaben de trencar el cor i se sent molt desgraciada. No sap, però, que enguany, aquell paisatge estiuenc serà l'escenari d'una experiència inoblidable que la farà madurar i que li descobrirà que el futur, de vegades, s'embolica amb el passat, i que el dolor i l'afecte sempre es donen la mà.

Per saber més del llibre o comprar-lo, pots anar a la fitxa del llibre.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada