2 de maig del 2016

A Alcoi, Fem safareig, d'Agnès VidalEn el marc de la 3a. Trobada amb escriptors, el Club d’Amics de la UNESCO d’Alcoi i la Coordinadora pel Valencià han organitzat una presentació del llibre
Fem safareig, d’Agnès Vidal.

Serà el dissabte, 7 de maig, a les 20 h. al Club d’Amics de la UNESCO, (c/ Cid, 10, Alcoi)

Intervindran en l'acte l’autora, i els escriptors Francesc Gisbert i Francesc Bodí

Fem safareig pretén donar veu a les dones que anaven als llavadors, perquè aquests no només han estat lloc de trobada on es reunien les veïnes per netejar la roba, també eren un escenari privilegiat on compartir experiències i converses. Podríem dir que venien a ser quelcom semblant a les xarxes socials de l'època. Els homes es trobaven al casino del poble i les dones, al llavador? I pobre de l'home que s'atrevira a rondar per allí! Aquest treball permet conèixer de prop llavadors de gran bellesa, a la vegada que treu a la llum el testimoni d'una trentena de protagonistes i estableix un diàleg entorn el procés de la bugada. Tot plegat vol servir d'homenatge a tantes dones que carregaven cada dia amb una tasca tan feixuga com silenciada.

Ha guanyat el Premi Bernat Capó de difusió de la cultura popular.

Agnès Vidal i Vicedo (Alcoi, 1979) és llicenciada en Filosofia per la Universitat de València. En el camp de la narrativa curta ha estat guardonada amb el XII Premi de Literatura Breu Vila de Mislata; el XIV Premi Sant Jordi, promogut per la Xarxa de Dones de 50 i més; el III Premi de microrelats amb motiu del Dia Internacional per a l´Eliminació de la Violència envers les Dones, convocat per l'Institut Català de la Dona, així com el VII Concurs de Relats Breus "Hem de Parlar", convocat per IB3. A més, ha publicat el treball d'investigació "El Cementeri dels Anglesos. L´herència Britànica a Dénia" (Edicions del Bullent) i el recull de contes "Petites Engrunes" (Ed. Grup de Calabrot), del qual és coordinadora i coautora. També ha participat de la publicació "Ofegat per la burocràcia i els set relats finalistes del XXI Premi Illa de Menorca de Narració Curta". Durant onze anys ha estat col·laboradora habitual de la Revista Lletres (Grup del Llibre). És membre de l´Associació d´Escriptors en Llengua Catalana. Actualment treballa d´educadora mediambiental a Eivissa.

Programa III edició de la Trobada d’Escriptors Amics de la UNESCO d’Alcoi:

7 de maig: Agnés Vidal presenta Fem safareig, un llibre sobre la cultura popular dels nostres llavadors;
– 11 de maig: Jordi Raül Verdú ens parla de L’aventura d’escriure i recopilar rondalles
– 18 de maig: Lliris Picó presenta la novel·la Moisés, estigues quiet;
– 25 de maig: Joan Jordà presenta el poemari Mar d’alens;Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada