12 de maig del 2016

A Alcoi, Moisés, estigues quiet, de Lliris Picó


En el marc de la 3a. Trobada amb escriptors, el Club d’Amics de la UNESCO d’Alcoi i la Coordinadora pel Valencià han organitzat una trobada amb l'escriptora Lliris Picó, a propòsit del llibre Moisés, estigues quiet.

Serà el dimecres, 18 de maig, a les 20 h. al Club d’Amics de la UNESCO, (c/ Cid, 10, Alcoi) i comptarà amb la participació de l'escriptor Francesc Gisbert.

Amb la novel·la Moisés, estigues quiet Lliris va guanyar el Premi Enric Valor de narrativa juvenil. Es va inspirar en la seua experiència com a mare d'un fill hiperactiu adolescent que ha superat els entrebancs que suposa aquesta malaltia:

"Sóc Moisés i en aquest llibre us explique coses meues. Una d'elles és que sóc hiperactiu. Des dels 5 anys hem visitat un grapat de metges i psicòlegs fins que vaig ser diagnosticat i etiquetat, com els paquets de pasta. "Moisés estigues quiet", "Moisés para un moment", "Moisés deixa cada cosa al seu lloc"... No, si jo ho entenc: tant de moviment treu de polleguera a qualsevol. De fet m'altera a mi mateix. Però què voleu que faça! També sóc adoptat i m'enamore i m'equivoque i hi ha qui em té mania, però també m'estimen molt... Tots som així de diferents als quinze anys?"




Lliris Picó i Carbonell (Ibi, 1972), és llicenciada en Filologia Catalana per la Universitat d’Alacant. Treballa a la Delegació d'Alacant de l'Institut d'Estudis Catalans, on realitza tasques d’administració, dinamització lingüística i gestió cultural. Ha publicat diversos estudis i articles sobre l’obra poètica de Gaspar Jaén en revistes com Caràcters i L'Aiguadolç. Ha col·laborat amb alguns mitjans de premsa escrita com ara el diari Información o El País mitjançant la publicació de diversos articles i relats, i amb el diari El Punt/Avui on ha publicat una columna periòdica en l’espai “Fil d’aranya” entre el 2011 i finals del 2014.
És autora de les novel·les Helena: un record sempre és mentida (Columna, 2002), Les ales de la memòria (Marfil, 2003), L’olor dels crisantems (Tres i Quatre, 2005), Claus de serp (Marfil, 2007) i dels reculls de contes Amb D de Dona (Inèdit. 2010). És també coautora –amb Rafa Gomar, Joan Olivares,Carles Mulet, Francesc Bononad, et al.- del recull de relats 6000 estúpids i 10 més (Efímer, 2014).Les seues obres han rebut diversos guardons entre els quals destaquen el XXI Premi 25 d’abril Vila Benissa (2001) i el Premi de Narrativa Antoni Bru Ciutat d'Elx (2004) i Premi de Narrativa 9 d’Octubre de Sant Vicent del Raspeig 1998 i 2010. Amb Moisés, estigues quiet, guanya el 34é Premi Enric Valor.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada