20 de maig del 2016

A Canals, Fem safareig, d'Agnès Vidal


El proper divendres 27 de maig l'associació La Pebrella de Canals ha organitzat una presentació del llibre Fem safareig, d'Agnès Vidal.

Serà a  la Casa de la Cultura Ca Don José, a les 19:30 i hi intervindran l'autora, Agnès Vidal, Francesc Tormo de l'associació La Pebrella, l'editora Núria Sendra i tot aquell que tinga records, anècdotes, contarelles o succeïts al voltant del món dels llavadors, molt especialment les dones que hi hagen anat a llavar o hi vagen encara.

Fem safareig pretén donar veu a les dones que anaven als llavadors, perquè aquests no només han estat lloc de trobada on es reunien les veïnes per netejar la roba, també eren un escenari privilegiat on compartir experiències i converses. Podríem dir que venien a ser quelcom semblant a les xarxes socials de l'època. Els homes es trobaven al casino del poble i les dones, al llavador? I pobre de l'home que s'atrevira a rondar per allí! Aquest treball permet conèixer de prop llavadors de gran bellesa, a la vegada que treu a la llum el testimoni d'una trentena de protagonistes i estableix un diàleg entorn el procés de la bugada. Tot plegat vol servir d'homenatge a tantes dones que carregaven cada dia amb una tasca tan feixuga com silenciada.

Podeu saber alguna cosa més de Fem safareig http://www.bullent.net/libro/3196-Fem_safareig.

Ací us deixem unes pàgines del llibre:Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada