7 de juny del 2016

Booktrailer Estima com vulgues, per Maria (4t ESO)



Maria, alumna de 4rt d'ESo  de l'IES Isabel de Villena, ha fet un vídeo en el que explica les seues impressions sobre el llibre "Estima com vulgues. Per entendre la diversitat sexual", de Ximo Cádiz. 



Com la resta de llibres de Claus per entendre el món, no és una novel·la. És un llibre que té per objecte aproximar el lector a temes socials que envolten la seva vida quotidiana i sobre els quals necessita elements d’anàlisi per a entendre’ls i formar-se’n una opinió. En aquest cas, parla de la diversitat sexual i pren com a excusa per fer-ho una parella de ficció.

La diversitat en l’orientació del desig sexual i en la identitat de gènere existeix, malgrat tots els intents d’amagar-la i la persecució i discriminació de què ha estat objecte.
Hi ha fins i tot un munt d’envitricollades argumentacions per provar d’establir què és i què no és natural; què és moralment correcte i què no… En qualsevol cas, però, allò que sovint es manifesta clarament és l’excés d’ignorància, de mites, de mentides i manipulacions que reforcen l’estigma, l’homofòbia i la transfòbia. Heterosexuals, gais, lesbianes, transsexuals, bisexuals formen part d’aquesta diversitat que existeix en l’afecte i el desig. Es podria ben bé dir que es tracta de la normalitat, i tanmateix…

Amb l’arribada del Toni i el Manel a la casa dels pares per a passar uns dies de vacances, Estima com vulgues! planteja una revisió de la majoria dels conceptes, dels dubtes i debats que envolten el tema de la diversitat sexual, algunes claus per entendre-la millor.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada