13 de juny del 2016

Ximo Potter i el col·leccionista de mòbils, premi Samaruc al millor llibre infantil


En l'edició del 2016 dels premis Samaruc, l'Associació de Bibliotecaris Valencians ha distingit Ximo Potter i el col·leccionista de mòbils, de Vicent Sanhermelando amb el Premi Samaruc al millor llibre infantil.

Ximo Potter i el col·leccionista de mòbils, Ximo Peris creu que va a ser el pròxim actor revelació des que son pare planeja fer una sèrie casolana ara que està a l'atur i li ha dit que serà el protagonista. A partir d'aleshores busca un nom artístic: Ximo Potter. Amb el nom, però també li canvia la personalitat... Així coneix el col·leccionista de mòbils, un savi immigrant responsable d'una missió secreta.

És una novel·la infantil adreçada a lectors de més de 10 anys que està escrita en primera persona i amb to d'humor en tot el relat. No obstant això, a partir de la seua lectura es pot reflexionar sobre temes socials com ara l'atur (el pare de Ximo és un guionista de TV al que acaben d'acomiadar) o la immigració i els prejudicis respecte a aquesta. El que predomina, això sí, és la part lúdica i el lector ho passa bé llegint-la.

Fins ara, Vicent Sanhermelando havia publicat diversos llibres juvenils.  L'escriptor, natural d'Alboraia, és llicenciat en Psicologia i treballa en un centre educatiu com a orientador escolar i professor. Ximo Potter i el col·leccionista de mòbils és la seua primera obra adreçada al públic infantil.

Altres premiats:

Durant el transcurs de la vetllada literària es lliurà el Premi d’Honor de l’Associació de Bibliotecaris Valencians a l'escriptor Vicent Cervera, a qui Paco Muñoz va cantar la cançó "El meu amic" a propòsit de l'ocasió. Pel que fa al premi Bibliotecari de l´Any el guardó va recaure en Marga Bau Mas, Directora de la Biblioteca Pública Municipal de Beniparrell. I el Premi Samaruc Juvenil va recaure en A boca de canó, de Manel Àlamo.

Assistència d'alcaldes:

L'alcalde d'Alboraia, Miguel Chavarría, ha assistit a l'acte que distingia l'escriptor del poble. I també l'alcalde de València, Joan Ribó, ha representat a la ciutat per primera vegada en 24 anys en aquesta important cita per a la literatura infantil i juvenil, tot i que en fa més de 10 que el lliurament és a València.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada