29 de juliol del 2016

A Vilallonga, Fem safareig d'Agnès Vidal

El proper divendres 5 d'agost, comença la XII Festa Alternativa a la Maêdeu d'Agost de Vilallonga (a la Safor). Una festa organitzada per un fum de persones que pensen que un altre tipus de festa és possible. El primer acte que han preparat és la presentació del llibre d'Agnès Vidal, Fem safareig.
A continuació, a la Plaça de Sant Pere, hi haurà un sopar de cabasset i karaoke en valencià organitzat pel col·lectiu Baladre. Podeu consultar més actes ací.

Com no podia ser d'altra manera, la presentació serà en el mateix Llavador de Vilallonga (c/ Mestre Serrano) a les 20 hores.

Fem safareig pretén donar veu a les dones que anaven als llavadors, perquè no només han estat lloc de trobada on es reunien les veïnes per netejar la roba, també eren un escenari privilegiat on compartir experiències i converses. Podríem dir que eren les xarxes socials de l'època. Els homes es trobaven al casino del poble i les dones, al llavador? I pobre de l'home que s'atrevira a rondar per allí! Aquest treball permet conéixer de prop llavadors de gran bellesa, a la vegada que treu a la llum el testimoni d'una trentena de protagonistes i estableix un diàleg entorn al procés de la bugada. Tot plegat vol servir d'homenatge a tantes dones que carregaven cada dia amb una tasca tan feixuga com silenciada.

Per a saber més sobre el llibre, podeu consultar la nostra web: http://www.bullent.net/libro/3196-Fem_safareig

A continuació, unes pàgines del llibre: 

http://issuu.com/bullent/docs/fem_safareig/1 Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada