26 de gener del 2017

La llum de les estrelles mortes, de Josep Manel Vidal


Acaba d'arribar d'impremta el darrer llibre de Josep Manel Vidal La llum de les estrelles mortes. En aquest llibre, que va guanyar el Premi Soler i Estruch de Castelló de la Ribera, l'autor prova la narrativa amb 10 contes, sense abandonar el llenguatge poètic que el caracteritza. Ni tampoc l'especial atenció a les relacions humanes.

Què podria moure’ns a canviar el nostre destí més fatídic? Pot la vida copiar-se al dictat d’una ficció? Com viuríem si descobrírem que el somni és la realitat de la qual despertem?

 La llum de les estrelles mortes és un conjunt d’històries on l’autor distorsiona, de vegades de manera subtil, allò que anomenem quotidià i previsible: una societat que camina organitzada envers la mort, un autobús que no va enlloc, una fissura que fa desaparèixer els objectes, la por d’un escriptor que invoca ficcions amb la literatura... Potser no donen raó d’allò inexplicable, però sí exigeixen una pregunta que ens obliga a redirigir la mirada sobre qüestions que pensàvem definitivament contestades.

Josep Manel Vidal (l’Alcúdia de Crespins, 1965). Premi Rafael Comenge de Narrativa d’Alberic, el 1991, amb el conte “La dona que balla”. El 2011, publica el poemari El teu nom és un ésser viu, editat per Germania (Alzira). El 2013, guanya el XVII premi de poesia Josep M. Ribelles de la Vila de Puçol, amb el poemari La fràgil arquitectura dels teus gestos i publicat per l’editorial Onada. El mateix any, és premi Francesc Bru de poesia de Canals, amb el poemari Tots els colors de la tardor. El maig de 2015, és guardonat amb l’Antoni Ferrer" de poesia, per l’associació Cultural La Garrofera de l'Alcúdia de Crespins, amb el treball "El cor mineral de la margarida". Escriu el blog Filant prim. Actualment, col·labora en La Veu del País Valencià.

El dia 1 de febrer serà a les millors llibreries. Ara ja podeu llegir les primeres pàgines on line:



Més informació sobre el llibre a http://www.bullent.net/libro/3212-La_llum_de_les_estrelles_mortes

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada