30 de gener del 2017

A Vinalesa, Maria Jesús Bolta i A l'altra banda de les muntanyes

A Vinalesa fan un merescut reconeixement a l'escriptora Maria Jesús Bolta.
L'activitsta cultural Joan Enric Iriarte ha preparat una exposició al voltant de la seua obra i  també una presentació de 3 dels seus llibres adreçats a distintes edats. De La bruixa merenga es faran càrrec alumnes del Col·legi Sta. Joaquina de Vedruna, Neus Pardo Ros i Anna Lleonart Pardo presentaran Animals!  i les joves estudiants de 3r d'ESO Ma. Pilar Iriarte, Àngela Barranco Ferriol i Marta Peydro Vidal amb  A l'altra banda de les muntanyes .

L'acte serà el dijous 2 de febrer a les 19 hores al Saló de plenaris de l'Ajuntament de Vinalesa.



A l'altra banda de les muntanyes  és una novel·la de migració i també d'amor. La família de Teresa va emigrar, de València a París, just abans de nàixer ella. Ara és una jove que, com cada estiu, torna al poble per visitar els iaios i retrobar els seus orígens. Aquesta vegada, però, no sent l'alegria que la desborda com altres anys; li acaben de trencar el cor i se sent molt desgraciada. No sap, però, que enguany, aquell paisatge estiuenc serà l'escenari d'una experiència inoblidable que la farà madurar i que li descobrirà que el futur, de vegades, s'embolica amb el passat, i que el dolor i l'afecte sempre es donen la mà.

Maria Jesús Bolta Bronchú (Meliana, 1958) va viure a França fins als 17 anys. És llicenciada en filologia romànica. Actualment exerceix de professora de llengua i literatura en un institut de secundària de l’Horta nord. És autora de múltiples obres de literatura infantil i juvenil, i guanyadora de premis literaris tan importants com el Samaruc (Les mans d'Amiel, 1992), el Vaixell de Vapor (Vull jugar, 1996), el Vicent Silvestre (Qui t’ha dit que el món era blanc?, 1999), el Folch i Torres (Animals! , 2002) i el Vila de l'Eliana (Pell-roja, rostre pàl.lid, 1995). En aquest vídeo ens parla d'A l'altra banda de les muntanyes:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada