2 de febrer del 2017

L'esperit del Cabanyal, de Teresa Sanchis Labiós i Abraham Mondría. Novetat.



Mentre va arribant a les llibreries, L'esperit del Cabanyal, de Teresa Sanchis Labiós i Abraham Mondría també ha arribat al seu entorn més natural, el Cabanyal. És en el que adés fou poblat mariner i ara és barri de València on es situa la història del llibre.

Quan? Entre dos temps... Per una banda hi ha una part del passat recent i una altra de temps més antics del barri:  Els iaios de Guillem viuen al Cabanyal i sa casa va a ser demolida. Uns especuladors sense escrúpols, volen destruir més de 6000 habitatges per a construir gratacels sobre els seus enderrocs. Guillem, amb l’ajuda de l’Esperit del Cabanyal, viatjarà a l’època de Sorolla i Blasco Ibáñez, per a trobar les quatre claus màgiques que salvaran el Cabanyal.

Les claus que troba Guillem també li serviran a ell (i als lectors i lectores!) per encarar la vida.

També apareix un altre personatge relacionat amb l'art i el Cabanyal: Helena, la filla de Sorolla i futura escultora que té l'edat del protagonista i mostra com era de difícil per a una dona aspirar a ser artista.

Teresa Sanchis Labiós va nàixer a El Cabanyal. És llicenciada en Geografia i Història, en l’especialitat d’història de l’Art i docent. Interessada en la difusió del treball realitzat per les dones artistes, escriu articles sobre aquest tema en webs de continguts i realitza tallers divulgatius. Ha sigut col·laboradora en revistes culturals del Servei de Publicacions de la UV, publicant diversos articles. En 2004 va guanyar el I Premi de relatats no sexistes, Filomena Valdecabres, de Quart de Poblet i en 2013, va quedar finalista del Certamen Literari Dones i Igualtat 2013 convocat per l'Ajuntament de València, amb el relat El millor dia de la seua vida.


L'il·lustrador, Abraham Mondría és ben conegut al Cabanyal per fer quaderns artesanals, quadres decoratius, làmines i postals amb motius cabanyalers, així que el llibre ha quedat preciós, amb detalls que transporten al barri marítim i te'l fan respirar.

Pots llegir les primeres pàgines del llibre ara mateix i hi ha una proposta diàctica elaborada per Maio Viché a http://www.bullent.net/libro/3211-Esperit_del_Cabanyal





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada