23 de febrer del 2017

A Pedreguer, Vestida de lluna, d'Elvira Cambrils


El divendres 3 de març de 2017, a les 20h., el Casal Jaume I de Pedreguer ha organitzat una xerrada al voltant del llibre Vestida de lluna, d'Elvira Cambrils. O, el que és el mateix, sobre els seus viatges, la seua literatura...

Vestida de lluna és un llibre de viatges que pot llegir-se com una novel·la construït amb setze històries encadenades per la veu de la narradora. L'escriptora recrea els paisatges estimats de la cultura clàssica -Delos, Troia-, el romanticisme oriental -Istanbul, Amman-, el nord d'Àfrica -Marràqueix, Sousse-, reviu l'èxode valencià a Nova York de principis de segle XX i les penalitats i la sensualitat de la Cuba actual. L'amor, la finitud, les migracions humanes, l'amistat, la fantasia, les dificultats i l'alegria del viure bateguen en aquestes narracions.

Elvira Cambrils va nàixer a Pego (Marina Alta) el 1955. Va estudiar filosofia a València i ha dedicat la seua vida professional a la docència com a catedràtica de batxillerat de filosofia. Desprès d’algunes incursions en l’escriptura creativa –Graffiti, Ràdio Lliure i Estirant el fil, Ràdio Municipal de Pego–, publica Mira’m, Amor, premi de narrativa Blai Bellver –“La narradora, amb una prosa àgil, rica, versàtil, bella i sensual, on els diàlegs marquen un ritme viu i l’hedonisme traspua en cada ratlla, ens convida des del primer relat a viatjar” (Rafa Gomar, Caràcters)–. Li segueix la novel·la El bes de l’aigua –“recupera la figura de la feminista valenciana Maria Cambrils, oblidada en les històries culturals del segle XX” (Maria Rosell, Posdata)–. Foc a la llar guanya el premi de narrativa breu Felipe Ramis, 2011. El 2014 apareix Tot el que tinc per ballar amb tu –“Una novel·la, fet i fet, honesta, valuosa, ben concebuda i millor escrita, que hauria de consolidar Elvira Cambrils com un dels noms puixants de la novel·lística en català” (Xavier Aliaga, El Temps). Amb Vestida de lluna  guanya el premi soler i Estruch de Castelló de la Ribera.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada