21 de desembre del 2017

Teresa Sanchis Labiós i L'esperit del Cabanyal a la ràdio





Teresa Sanchis Labiós i Ezequiel Castellano ens conviden a escoltar una llarga i interessant conversa que s'ha retransmès a les 22 ràdios de la Xarxa d'Emissores Municipals Valencianes. Han parlat de L'Esperit del Cabanyal, el llibre de la col·lecció "El Gat en la Lluna" d'Edicions del Bullent adreçat a lectors a partir de 10 anys i també del barri a on desenvolupa la història, el famós barri del Cabanyal, i de moltes altres coses.

 
L’argument de  L'Esperit del Cabanyal té molt a veure amb la història d'aquest barri mític de la ciutat de València: Els iaios de Guillem viuen al Cabanyal i sa casa va a ser demolida. Es volen destruir més de 6000 habitatges per a construir gratacels sobre els seus enderrocs. Guillem, amb l’ajuda de l’Esperit del Cabanyal, viatjarà a l’època de Sorolla i Blasco Ibáñez, per a trobar les quatre claus màgiques que salvaran el Cabanyal.

Aquesta novel·la serà un motiu més per passejar pels carrers d'aquest barri mariner.

Teresa Sanchis Labiós va nàixer a El Cabanyal. És llicenciada en Geografia i Història, en l’especialitat d’història de l’Art i docent. Interessada en la difusió del treball realitzat per les dones artistes, escriu articles sobre aquest tema en webs de continguts i realitza tallers divulgatius. Ha sigut col·laboradora en revistes culturals del Servei de Publicacions de la UV, publicant diversos articles. En 2004 va guanyar el I Premi de relatats no sexistes, Filomena Valdecabres, de Quart de Poblet i en 2013, va quedar finalista del Certamen Literari Dones i Igualtat 2013 convocat pel Exc. Ajuntament de València, amb el relat El millor dia de la seua vida.

A la Xarxa d'Emissores Municipals Valencianes, per exemple: Ràdio l'Om-Picassent, Ràdio Rabosa - Almàssera, Ràdio Túria - L'Eliana, Burjassot Ràdio, Mislata ràdio, Canals ràdio, Ràdio Riba-roja, La Llosa ràdio, Ràdio Vilamarxant, Ràdio Manises, Ràdio Godella, Ràdio Cocentaina, Ràdio Pego, Ràdio Sol - Albal o Ràdio Altea.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada