28 de març del 2019

A la Fira del llibre d'Alacant, "Il·luses, santes, falsàries", d'Albert Toldrà


La Fira del llibre d'Alacant, està en marxa. Es pot trobar a la plaça Sèneca fins al dia 7 d'abril. Cal anar-hi a propòsit i cal buscar la caseta de l'IEC, per la gran quantitat de llibres interessants que hi duran.

També l'IEC ha organitzat presentacions i signatures que paguen molt la pena.

Destaquem la presentació del llibre Il·luses, santes, falsàries, d'Albert Toldrà. Guanyador del premi Josep Vicent Marqués d'Assaig, dins els XXXV Premis Ciutat de València el dissabte 6 d'abril a les 18h.

El lema de la fira enguany és "Dones de paraula", així que aquest llibre hi encaixa a la perfecció ja ho diu el subtítol: Relats d'espiritualitat femenina heterodoxa perseguida per la inquisició de València (1624-1808). Dones que han estat inspirades, segons se’ns diu, per Déu o pel diable. Tant si són sinceres com si no, tant si són endimoniades com santes, il·luses o falsàries, el que és cert és que aquestes dones han emprat l’únic mitjà al seu abast, l’espiritualitat, per trencar les limitacions i negacions que una societat i una religió patriarcals els imposaven. Sospitoses, ja en principi per la seua condició femenina, i després per gosar prendre la paraula, per desafiar els qui les condemnen al silenci, són vigilades o processades pel tribunal del sant Ofici de la Inquisició.


Altres presentacions interessants són:

-L'univers literari de les escriptores valencianes dels segles XVI-XVIII. Presentació el 30 d'abril a les 18h.

-Res a amagar, d'Anna Boluda. Presentació el 31 d'abril a les 12h.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada