15 de juny del 2020

Per què llegir els clàssics? Ajuda als centres

El Ministeri de Cultura ha obert la segona convocatòria del Programa de Activitats Literàries per a Instituts de Secundària. El programa inclou les activitats a realitzar entre l'1 d'octubre i el 30 de novembre de 2020, i consta de dues modalitats: Encontres Literaris i Per què llegir els clàssics? 

El termini de sol·licituds s'acaba l'11 de setembre de 2020. Ací teniu l'enllaç amb més informació i les instruccions per presentar-la: 

Programa de Actividades Literarias en Institutos de Enseñanza Secundaria 2020

Per què llegir els clàssics?

Edicions del Bullent i CRITCompanyia de Teatre proposen una activitat literària dirigida als estudiants dels Instituts d'Educació Secundària, amb l'objectiu d'obrir una reflexió sobre una pregunta recurrent a les aules: per què cal llegir els clàssics?

La sessió que proposem tindrà un format de col·loqui, de manera que estarà basada en el diàleg i la participació. Es farà servir el text de L'Espill de Jaume Roig per la seua potència humorística i pel seu missatge controvertit, que propiciarà un debat dinàmic i significatiu tant a nivell literari com a nivell social.


Els filòlegs, dramaturgs i actors Anna Marí i Daniel Tormo acudiran als centres educatius carregats amb totes les preguntes, reflexions i idees que han anat sorgint durant els seus deu anys de treball escènic sobre els clàssics valencians del Segle d'Or: 

ñ Qui van ser Joanot Martorell, Jaume Roig, Ausiàs March, Isabel de Villena, Joan Roís de Corella o Bernat Fenollar?

ñ Què comparteixen el “Tirant lo Blanc” i “El Quijote”? Què comparteixen els trobadors i Joan Roís de Corella? Què comparteixen “L'Espill” i “Els contes de Canterbury”? Què comparteixen Ausiàs March i Garcilaso de la Vega? I Ausiàs March i Vicent Andrés Estellés?

ñ Per què hi ha tan poques dones l'obra de les quals és considerada clàssica?

 A més de la reflexió teòrica, es proposaran una sèrie d'activitats pràctiques amb lectures de fragments de textos o propostes de versions modernes de versos, sempre fent servir els recursos de la teatralitat que poseeix la companyia. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada